Tea vs. Burda!

ponedjeljak, 28. lipnja 2010.

Napokon je došao i taj dan! Lucija i ja smo se dogovarale kako ćemo se naći prije moje radionice kako bi me naučila VADITI KROJ IZ BURDE :) Hm, koliko god to vama iskusnim šveljama izgleda jednostavno, ja sam poprilično puno natuknica zapisala, nadam se da ću ih sve pohvatati i da će u konačnici ova gipsy majica za koju smo se odlučile ispasti ako ne odlično onda barem vrlo dobro. Vađenje kroja u par koraka.....




+

+



=



Lucija se nabrusila da me u sat vremena nauči vaditi krojeve iz BURDE. Hm, možda se to njoj čini "keksić" od posla, ali meni se činilo poprilično komplicirano. No, malo po malo, marljivo zapisujući sve što je rekla, shvatila sam da je u pravu - nije teško :) Snimite njenu cool majicu (doduše, zaboravila je isprintati naopačke slova koja je prenijela peglom pa su ispala kao "u ogledalu", ali meni je to baš originalno)



Dakle ovo je bio predmet moje želje: gipsy majica - a što je najvažnije, pored nje je nacrtana 1 crna točkica što znači da je pogodna za početnike. Osim toga, tko bi odolio ovim volančićima?



Ok. Obećala sam da ću se ispod ove fotke ISPRIČATI svim pravim krojačicama što sam flomasterom podebljala kroj iz krojnog arka - to je po Lucijinim riječima SMRTNI GRIJEH :) No, imali smo malo deblji papir pa se ništa nije dobro vidjelo, morala sam ga podcrtati, mea culpa, mea culpa!



Baš ozbiljno izgledam, ovo je dramski moment: ako tu pogriješim, ode kroj u smeće!



Jupiii! Prednjica je gotova! Na isti smo način izvadili i zadnjicu - najviše upitnika iznad glave postavili su mi ajneri iliti ušitci..... jednostavno izgledaju na kroju baš me zanima kako ću ih upasirati na materijalu :) Nastavak slijedi kad kupim materijal, potrudit ću se i pofotkati svaki korak tijekom šivanja i obećajem da ću post objaviti ispala moja chic gipsy opravica dobro ili ne :) Na greškama se uči zar ne?


7 komentari:

Sandra Z kaže...

Ha-ha, super ti ide! Ja od krojeva bježim ko "vrag od tamjana", previše različitih crtica, počnem gledati, pa se izgubim. Jedva čekam vidjeti što češ lijepog sašiti. Ma bit će super, još uz takvu učiteljicu i tvoju upornost :))

bjonda kaže...

baš te krenulo šivanje i krojenje!

heklica kaže...

Ja planiram da se ovog leta počastim jednim početničkim tečajem šivenja pa ću s velikom pažnjom pratiti kako ti napreduješ :) Držim fige da majica dobro ispadne!

Šestinčanka kaže...

Uopće ne sumnjam da ćeš ti to brzo savladati.

Dubilja kaže...

Hahahah secam se mog pocetka sa vadjenjem krojeva. Uf, al je bilo komplikovano, neretko mi se desavalo da iscrtam pogresno, pa onda ajd opet...ali veruj mi-jako brzo se nauci. Samo napred! Cekamo da nam se pohvalis sa majicom. :)

Izzy kaže...

Vađenje krojeva iz antologijske Burde je domet do kojeg sam došla što se tiče šivanja - mašina je uvijek bila prezauzeta za mene! Ali je zato vađenje krojeva bilo piece of cake i strašno zabavno - pogotovo ako sam imala flomiće u boji! :) I da - podebljavanje je smrtni grijeh!

Anonymous kaže...

VIdiš, meni dragi redovno kupuje burde,a ja gledam slike i šmrcam što ne znam vaditi kroj, pa mi objašnjavala jedna žena i prvo šta mi je rekla je bilo: samo ti to fino jednim debelim markerom podcrtaj da bolje vidiš! tako da mislim da to nije neki grijeh, a sve ono što si zapisala o vađenju kroja mogla bi s nama podjeliti jer ima nas još koji bi to htjeli znati, pozdrav.

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels