S.O.S.! S.O.S.! S.O.S.!

nedjelja, 6. lipnja 2010.

U kutijici s priborom za šivaću mašinu pronašla sam neke smiješne stvarčice. Da, sigurno su cool i s njima se može svašta, ali yours truly nema pojma što je to i čemu služi. Ok, neke nogice su u pitanju koje rade čarobne porube ili ne daj Bože nešto još uzbudljivije.... U pomoć! Napišite mi što je to i čemu služi, pliz, pliz, pliz ???






4 komentari:

Lenka kaže...

Tea ne znam koju mašinu imaš, i bilo bi dobro da stopica fotografišeš u uspravnom položaju(npr. br.7 jer ne mogu da vidim da li ima rupicu na prednjem delu stopice), u svakom slučaju 1-stopica za uzani rol porub,2-stopica za štepanje slobodnim hodom (isključe se zupci transportera tako da tkanina može da se rukama slobodno kreće, koristi se i za vez i quilting) 4-vodilica za štepanje(kad je potrebno npr. napraviti kvadratno štepanje kao na jorganima ili zimskim jaknama),5-vodilica za porubljivanje, 6- prišivanje dugmića, 7- nisam sigurna ne vidim dobro prednju stranu, moguće je da je za ukrasno prišivanje konca i gajtana po površini tkanine.

Tea Jukić kaže...

Mare i Lenka ZAKON STE!!!!!! Puno ste mi pomogle, još samo da skužim ovu prvu koja sam radi porub, ta mi se za početak čini cool. Broj 2 je kad hoću "crtati" ići u svim smjerovima ha? Što se tiče patenata, to tek moram svladati, nisam još niti jedan zip u životu napravila ali mroam :))) Lenka, možeš li mi preciznije opisati broj 5? GUMBIĆI ????? šta se i oni mogu prišivati na mašinu? :) Da, ova broj 7 ima neku malu rupicu, kontam da tu nekako mora proći konac, hm nije mi baš jasna ta rupica (kao vodoravna ušica igle izgleda). Cure hvala još jednom, sad ste mom dragom dali posla, cijelo poslijepodne ima da stavlja jednu po jednu :)) Još jedno pitanje, donji i gornji konac normalno vučem kroz te nogice kao i na ovoj uobičajenoj koja već je na mašini? Kako uvući tkaninu na nogici br. 1 da sama radi porub? Pusa cure, najbolje ste!

Tea Jukić kaže...

Lenka, hvala ti do neba ;)

Ninochka kaže...

evo vidim da su ti napisali sve zivo ;) uglavnom taman ti htjela staviti link na kojem sam nasla rodici upute za njenu staru bagaticu, kad vidim da su i to napisale curke prije mene ;) eto...samo otisni upute i sve imas. sretno sa sivanjem.

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels