Čipkaste zdjelice - košarice!

utorak, 29. rujna 2009.


Hm, čipka.... kako je još iskoristiti? Pogledajte ove prekrasne čipkaste zdjelice, zar nisu divne? potreban vam je komad čipke, zdjela i štirka. Najbolje je koristiti već gotove okrugle tabletiće jer imaju lijepo izrađen rub i savršen oblik. Prema njemu odaberite neku zdjelu koja odgovara njegovom promjeru. Okrenite zdjelu naopako (da otvor bude na stolu) i prebacite čipku preko nje. Sada nježno i zdjelu i čipku dignite da zdjela sjedi na stolu u prirodnom položaju - dno na stolu, a vrhove čipke poravnajte preko ruba i pričvrstite štipaljkama za rublje. Natopite cijelu priču štirkom i čekajte. Kada se osuši, uklonite štipaljke i dobit ćete preslatke zdjele - košare za spremanje raznih sitnica, nakita i sl...

7 komentari:

Nasmijano nebo kaže...

ovako se može napraviti i širm za lampu...

Tea Jukić kaže...

Deco Festiger je kao stvoren za alternativu štirke!. Treba pokušati s manjim komadima pa vidjeti kako će se ponašati, ali sigurna sam da će ispasti odlično. Željka, hvala na ideji za sjenilo za lampicu, slažem se da bi ova štirkana čipka bila pravi izbor. Dodatno se može i obojati! Mislim da su na stiropor kugli zaista komadići cd-a, alternativa za takvu kuglu je papir mache kugla (novinski papir, balon ljepilo)!!!! Pogledaj članak o svjetiljki od špage!!!

Anka kaže...

Ideja je odlična, samo možete li pojasnit što je to štirk? Puno hvala.

Marina kaže...

svidjela mi se ova ideja i napravila sam sve kako ste napisali. odstojalo mi je tako 12-ak sati i sada imam problema sa skidanjem čipke sa zdjele. pokušala sam rukom, no prečvrsto je. Imate li nekakav savjet kako da ju skinem sa zdjele?

Tea Jukić kaže...

Marina, morate mi napisati na kakvoj ste zdjeli radili (drvo, staklo, plastika ili nesto treće):):)

Marina kaže...

radila sam na staklenoj :) uspjela sam nekako skinuti i super je ispalo. Vjerojatno cu napraviti jos par, predlazete li neki drugi materijal zdjele, s koje će se lakše skinuti?

Tea Jukić kaže...

Bravo Marina, baš mi je drago da si uspjela! Staklo je najbolje, samo slijedeći put skini čipku čim se osuši, nije dobro čekati predugo, mislim da je caka bila u 12 sati sušenja. Pošalji nam fotkice da objavimo tvoj rad! Čestitam!

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels