Vikend special - oslikavanje cipkom - 2

petak, 4. rujna 2009.


Na primjeru obične glatke Ikeine komode s 4 ladice koju sam uređivala prošli vikend, pokazat ću vam cijeli postupak oslikavanja čipkom. Iz korpusa komode izvucite sve ladice. Izrežite samu čipku da bude malo veća nego sama ladica, postavite je preko nje i pomoću plastične gladilice "fugirajte" struktur pastu (NB HOBBY - pasta za modeliranje "dekorativni snijeg" - 150gr, 58kn) preko čipke. Dakle, uzmete sa gladilicom struktur pastu stavite je na čipku i zaglađujete preko reljefa dok se nije napunio medijem. Gladilicu pritišćite lagano u svim smjerovima dok cijela površina nije ispunjena. To mora biti u jako tankom sloju, dakle sve mora biti maksimalno napeto i zaglađeno. Onoliko koliko je debela čipka, toliko će debeli biti i motiv (u ovom slučaju 1,5mm).

Nakon što ste završili zaglađivanje čipke strukturno pastom ODMAH je skinite s ladice. Čipku zatim namočite u toplu vodu s malo blagog detergenta i dobro operite, te je objesite da se posuši. Navedena 2 postupka vrijede za svaku ladicu.

Zlatnim akrilnim sprayom prešpricajte korpus komode i svaku ladicu posebno. Pazite da prije špricanja ladice budu suhe, odnosno da se struktur pasta dobro posušila. Špricajte uvijek u 2 sloja i to nakon što se prvi sloj dobro posušio pristupite drugom.

Voila! Ovo je detalj s ladice nakon pto je obojan u zlato! Zar ne izgleda odlično? Kada se zlatna boja posušila sastavite ladice u korpus i postavite svoju komodu na svoje mjesto. Održavajte je običnom vlažnom krpicom, bez ikakvih sredstava za čišćenje.

Evo i slika gotove komode. Još uvijek se suši pa nije postavljena u interijer, ali vjerujem kako ste dobili dobru predodžbu o tome kako će zasjati u prostoru!

0 komentari:

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels