Lina i nona u akciji!

petak, 4. prosinca 2009.

Kada radite neki kolačić, (u ovom slučaju štrudlu od jabuka) a pored vas se nalazi mala 4 i pol godišnjakinja, jedini način na koji možete to napraviti u miru je da malo slatko čudovište uključite u cijeli proces! Pa tako, Lina i nona (moja mama) su vam pripremile mali tutorial o štrudlici iako je cijeli postupak poprilično pojednostavljen, ali važno je uposliti male ručice i pri tome se dobro zabaljati. Dobar tek!



Lina von Štrudlić preporučuje:





"Parvo ti trebaju jabučičice"



"Onda moraš pitati nonu da ti da ono, znaš ono kaj me grebe za prste, ali ja sam velika pa ćem paziti. E to! Ribežić!



"Malo šećereka i onog kaj fino miriši, nonaaaaa, kak se to zove? Aha, micet (čitaj: cimet)! E to promućkaš skupa i baciš na jabučičice. I onda ortvoriš vrećku s onim finim šećerom
i isto baciš u rajnglicu"



"Unutra ide i malo zbrčkano smeđe grožđe. Znaš, to ti je pravo grožđe samo kaj se pošušilo pa je malo ali ti je to jako fino"!



"Uzmeš nož i prepiliš tijesto na pol. Tak ti i Bob graditelj isto pili. Ali nesmiješ uzmeti onaj nož sa zubima neg onaj kaj te ne poreže"



" Sad uzmeš flašicu ili bočicu pa si malo razvalaš to tijesto da bude veeeeeeliko i onda ti pola ide dolje a pola dolje (čitaj: gore). Pa uzmeš one zbrčkane jabučičice i to sve metneš u ono veliko crno za pečenje"



"S vilicom popikaš gore da ti dođu male rupice i onda to nona gurne u peć. Dobar tekić"









5 komentari:

Ninochka kaže...

presladak tutorial. :) procitala sam ga kolegicama koje imaju vrsnjakinje male kulinarske umjetnice i jednoglasne su "da, to je jedini nacin za spremanje kolaca ako ti asistira mala princeza" :) kolac je sigurno bio jaaaaaaaaako fin ;)

Petra Josipa kaže...

Bravo za malenu kreativku, preslatka je!! Ne sumnjam da je kolačić bio jako ukusan!!

Nasmijano nebo kaže...

o da... dobro poznato!!!

Ivana kaže...

To, Lina majstorice, pokaži tko je šefica!

Tanema kaže...

Ajme, koja krasna vrijednica! Bravo,Lina!

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels