Tople rukavice!

četvrtak, 17. prosinca 2009.

Kakvu sam samo fantastičnu ideju pronašla na Craftstylish - handmade grijači za rukavice! Ovo je odlično napraviti za klince, jer ono što ćete vidjeti zaista funkcionira a ručice su tooooople gotovo 20 minuta!

Dakle, ako ih pošaljete do dućkasa i natrag, prstići će im biti topli, topli, topli!Rukavice okrenite naopačke i postavite ih dlanovima prema goreZavrnite donji dio prema gore, poravnajte lijevu i desnu te iglom privremeno "zakvačite"Izrežite 4 kvadratića od filcaUzmite dva i ručno spojite donji rub kao i lijevi i desni bočni rubRavnalo stavite na suprotne kutove i odredite tri jednaka dijela
Flomasterom zacrtajte okomite linije po nacrtanim točkicama.
Trećine su tu!Malim trakturom u prvu trećinu sipajte običnu rižuZatvorite prvu trećinu koncem, kao i prvu okomitu liniju trećinePonovite postupak za preostale dvije trećineKada završite, filcani jastučić našunjen rižom trebao bi izgledati ovakoIglom i koncem te malim šavovima pričvrstite jastučić za rukavicuSada okrenite rukavicu na pravu stranu. Jastučić je unutra!
Ne zaboravite izvaditi onu "privremenu iglicu"Stavite ih u mikrovalnu na par sekundi i to je to!

Napomena: prvi puta kada ih grijete, riža će vjerovatno pustiti mrvicu vlage, ali to će se desiti samo prvi puta. Možete ih koristiti tisuću puta! Rukavice u mikricu pa na grudanje!

7 komentari:

Ivana kaže...

Nevjerojatno, kako samo to nekome padne na pamet. Da znaš da ću probati, iako šijem kao mlada partizanka.

Tanema kaže...

nikad čula ni vidjela i ni u ludilu ne bih došla na tu ideju! Fenomenalno! Morat ću probati!

bensedin art kaže...

Kakva ideja, ostala sam bez reči:)! Naravno da ću probati već danas kad se vrate iz škole!

Ninochka kaže...

iako obozavam rukavice, uglavnom ih nosim u ruci a ne na rukama (imam zaista vruce dlanove). jutros se grudah sa susjedom, i nakon 4 grude i vanjskih negativaca (celzijevaca) pozalih sto nisam imala rukavice :) genijalna ideja. iskreno, nisam znala da se riza moze iskoristiti za nesto tako genijalno i korisno :) bravo, tea, opet si nam poklonila dragocjeni savjet :* nasa dobra vila!

Nena3110 kaže...

Savrseno, divne tople rukavice...<3

RecycleCindy kaže...

Just found your wonderful blog through my crafting friend Drenka. I love your little tutorial on how to make glove warmers. Very clever. Thank you for also having the Google translator for Croatian to English.

Anonymous kaže...

jako mi se sviđa ideja... samo neznam kako će rukavice biti tople do Siska... Naime, tamo idem na klizanje, pa sam se nadala iskoristiti tvoj trik za grijanje ruku... :)))

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels