Lina i nona u akciji!

petak, 4. prosinca 2009.

Kada radite neki kolačić, (u ovom slučaju štrudlu od jabuka) a pored vas se nalazi mala 4 i pol godišnjakinja, jedini način na koji možete to napraviti u miru je da malo slatko čudovište uključite u cijeli proces! Pa tako, Lina i nona (moja mama) su vam pripremile mali tutorial o štrudlici iako je cijeli postupak poprilično pojednostavljen, ali važno je uposliti male ručice i pri tome se dobro zabaljati. Dobar tek!Lina von Štrudlić preporučuje:

"Parvo ti trebaju jabučičice""Onda moraš pitati nonu da ti da ono, znaš ono kaj me grebe za prste, ali ja sam velika pa ćem paziti. E to! Ribežić!"Malo šećereka i onog kaj fino miriši, nonaaaaa, kak se to zove? Aha, micet (čitaj: cimet)! E to promućkaš skupa i baciš na jabučičice. I onda ortvoriš vrećku s onim finim šećerom
i isto baciš u rajnglicu""Unutra ide i malo zbrčkano smeđe grožđe. Znaš, to ti je pravo grožđe samo kaj se pošušilo pa je malo ali ti je to jako fino"!"Uzmeš nož i prepiliš tijesto na pol. Tak ti i Bob graditelj isto pili. Ali nesmiješ uzmeti onaj nož sa zubima neg onaj kaj te ne poreže"" Sad uzmeš flašicu ili bočicu pa si malo razvalaš to tijesto da bude veeeeeeliko i onda ti pola ide dolje a pola dolje (čitaj: gore). Pa uzmeš one zbrčkane jabučičice i to sve metneš u ono veliko crno za pečenje""S vilicom popikaš gore da ti dođu male rupice i onda to nona gurne u peć. Dobar tekić"

5 komentari:

Ninochka kaže...

presladak tutorial. :) procitala sam ga kolegicama koje imaju vrsnjakinje male kulinarske umjetnice i jednoglasne su "da, to je jedini nacin za spremanje kolaca ako ti asistira mala princeza" :) kolac je sigurno bio jaaaaaaaaako fin ;)

Petra Josipa kaže...

Bravo za malenu kreativku, preslatka je!! Ne sumnjam da je kolačić bio jako ukusan!!

Nasmijano nebo kaže...

o da... dobro poznato!!!

Ivana kaže...

To, Lina majstorice, pokaži tko je šefica!

Tanema kaže...

Ajme, koja krasna vrijednica! Bravo,Lina!

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels