Crackle special - 7.dio

nedjelja, 23. kolovoza 2009.

NB HOBBY ART, 60ml (24,50kn)
Za specijalne efekte na vašim decoupage i crackle površinama bilo bi zgodno dodatno ih začiniti patiniranjem. IDEA patina revolucionarni je proizvod namijenjen amaterima i profesionalcima, vjerna je imitacija "prirodne" patine na predmetima. Nastaje miješanjem dviju komponenti, "specijalnih" soli i otopine finog metalnog praha (bronca, bakar i sl). Izuzev bitumen patine, sve ostale topive su u vodi dopuštajući vam tako potpunu kontrolu željenih efekata, koristeći se najprirodnijim otapalom - vodom. Dolazi u 4 različite boje koje se mogu koristiti samostalno ili u kombinaciji sa 4 patine koje daju patinirani efekt. Površina na koju se namjerava nanositi patina mora biti čista i suha. Suši se 2 h te se nanosi željena boja (u 1-2 sloja). Dok je boja još vlažna nanosi se patina koja je odgovarajuća za tu boju.

IRON + RUST PATINA
(efekt hrđe)
COOPER + GREEN PATINA (efekt pozelenjele bronce)
GOLD ILI BRONZE+BLUE PATINA (efekt starog zlata)

Nakon samo nekoliko minuta patina će početi djelovati i oksidirati boju. Suši se 4-6 h. Ako želite pojačatii patinirani izgled - tapkajte površinu sa bitumen patinom koja se suši 24 h, te ju premažite zaštitnim lakom.

1 komentari:

Biljana kaže...

Hvala draga Tea, na informaciji, nisam imala pojma da postoje sve te vrste patine,super, nadam se da ce u Migotinu to naruciti od vas,Pusa:)

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels