Crackle special - 2.dio

subota, 22. kolovoza 2009.


Ovo je jedna predivna drvena pločica za zid ili vrata preuzeta sa stranice www.galeriadecoupage.pl gdje možete između ostaloga pronaći pregršt kreativnih tutoriala i divnih slika za inspiraciju. Ovdje je jako lijepo prikazano kako se pomoću crackle tehnike može urediti i dodatno "postarati" obična drvena pločica od jelovine. Dakle, crackle je napravljen u skladu s opisanim koracima u prethodnom postu. Ovo prekrasno cvijeće je zapravo običan decoupage, ovoga puta sa decoupage papira ne sa salvete. Riječ je o posebnim papirima koji su sjajni, malo deblji od običnog papira i potrebno ih je namočiti u vodu prije apliciranja. Motivi na tim papirima su daleko detaljnjiji i realističniji od onih na salvetama. Ukoliko imate strpljenja, za efekt na slici biti će potrebno i dodatno OSJENČATI rubove motiva.

Dakle, izrežite motiv što preciznije možete malim škaricama. Nalijepite ga na željeno mjesto. Tada uzmite vodene boje ili tempere koje ćete razblažiti običnom vodom i tankim preciznim kistom nježno sjenčajte rubove svog motiva gdje se spaja sa drvetom. Na taj ćete način izbjeći ravnu liniju prelaza. Najbolje je odlučiti se za neku svijetlo sivu varijantu kako bi cijeli motiv zapravo dobio sjenicu i djelovao kao da "lebdi" na podlozi. Ovo je vrlo jednostavno, ali iziskuje i malo vježbe.

Pojasnit ću vam to na slijedećem video prilogu koji slijedi. Važno je upamtiti da crackle uvijek dolazi prvi a tek nakon njega gradimo i dodatno ukrašavamo motiv.

0 komentari:

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels