Crackle special - 1.dio

subota, 22. kolovoza 2009.



Crackle - engl. riječ - "raspucavanje". Iako to nazivamo tehnikom, radi se o specijalnim lakovima čijom upotrebom dobivamo efekt raspucane boje. Vrlo je važno znati na kojem principu funkcioniraju ovi lakovi kako biste i sami mogli poigrati se s raznim efektima. Dakle, crackle lak UVIJEK raspucava gornju boju. Što to znači? Da biste postigli efekt raspucane boje prvo ćete na podlogu (drvo, staklo, keramiku, papir itd) nanijeti tamniju nijansu boje. Nemorate je nanositi vrlo precizno jer će se ta boja vidjeti samo u pukotinama. Kada se ona dobro posušila, tvrđim kistom ćete nanijeti CRACKLE LAK. Nakon sušenja, (možete si pomoći i fenom za kosu) krenite s nanošenjem svijetlije nijasne boje. Morate paziti da i crackle lak i gornju (svijetliju) boju nanosite uvijek u istom smjeru. Odmah ili nakon nekoliko sekundi, vidjet ćete kako se raspucava GORNJA boja. Kada se boja raspuca i cijela priča osuši, možete pristupiti decoupageu. U konačnici, dobit ćete svoj motiv koji će u pozadini imati raspucanu podlogu.

Ovo su temeljni koraci i osnove tehnike korištenja crackle laka. U vikend specijalu danas i sutra slijede članci u kojima ću vam otkriti dodatne trikove i tehnike koji uključuju ovaj fantastičan efekt.
NB HOBBY ART 118ml (49,50kn) NB HOBBY ART 50ml (29,00kn)

Navratite kasnije tijekom dana kada vas očekuju novi CRACKLE VIKEND SPECIAL postovi!

1 komentari:

Tea Jukić kaže...

Draga Beti,

Furnir na žalost nemožete nikako popravljati samo na pojedinim mjestima, već bi trebalo nježnim brusnim papirom (250) nježno pobrusiti cijelu površinu - pretpostavljam da se radi o gornjem dijelu. Kada ste ga dobro pobrusili, tada uzmete bajc (lazur za drvo) kojeg možete pronaći u svim nijansama pravog drveta (jelovina, hrast, tikovina, mahagonij itd) i u 2 sloja ga obojati. Ako se za to odlučite, ne koristite kistove već lazur nanosite spužvastim valjkom, super izgleda. Hvala na lijepim komplimentima, pozdrav Vama i svim frendicama! :):)

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels