Radionica shabby - izrada satova!

nedjelja, 24. siječnja 2010.U petak smo u Vrbovcu imali odličnu radionicu na kojoj smo radili shabby chic satove na drvenim pločama. Radovi su ispali fantastično kao što možete vidjeti na slikama, polaznici su bili oduševljeni, svi su kući ponijeli i još po jednu shemu kako bi i sami napravili po koji primjerak. Na ovoj smo radionici u praksi primjenili savjet koji sam dala Mariji iz Zadra kada me pitala kako bi mogla rimske brojke napraviti da djeluju izdignuto s podloge. Taj članak možete pročitati ovdje a ja vam još jednom ponavljam postupak izrade:

1. Isprintala sam shemu sata s rimskim brojkama prilagodivši dimenzije drvenoj ploči na kojoj smo radili (25x30cm).
2. Preko indigo papira smo olovkom iscrtali konture brojaka.
3. Konturnom pastom za staklo (NB Hobby&Art-20ml/18,47kn) smo iscrtali znamenke.
4. Kada su se posušile cijeli smo sat obojali u bijelu boju a rubove u tamno sivu.
5. Svijećom smo premazali sive rubove i još jednom cijelu površinu obojali bijelom bojom.
6. Finim brusnim papirom u kocki smo nježno uklonili boju s rubova kako bismo izvukli donju sivu boju, a vosak nam je pomogao da to učinimo laganim potezima brusnim papirom
7. Napravljen je decoupage a na pojedinim mjestima smo se poigrali i šablonama u koje smo spužvicom lagano utapkavali boju.
8. Na sredini svake ploče je bila unaprijed pripremljena rupica u koju se sa stražnje strane montirao satni mehanizam!
Svima vama koji poželite i sami napraviti ovakav sat, poklanjam shemu brojčanika koji smo i mi koristili! Have fun!2 komentari:

Leptir kaže...

Prekrasno! Tea, hvala ti na uvijek izvrsnim idejama i inspiraciji!

Josipa kaže...

puno hvala za ovu shemu brojčanika! :)) meni je puno pomogla kad sam radila makeover mog starog sata http://inspiredfoodie-josipa.blogspot.com/2010/07/old-and-ugly-clock-makeover.html

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels