Patchwork alfabet!

petak, 19. veljače 2010.
Odličan tutorial o izradi "pufastih" slova od raznoraznih materijala. Dakle, patchwork inačica u punom sjaju idealna za razne kreativne projekte. Gotova slova možete iskoristiti da njima ukrasite jastučiće za svoje klince, gornji dio trenirke, kape, šalove, ma bilo koji odjevni ili tekstilni dekorativni predmet. U ovom su primjeru prikazani kao mali magnetići no odlično će funkcionirati i sami za sebe. Bilo bi zgodno napraviti i malu quilt dekicu pa na nju aplicirati kompletan alfabet. Svakako - idealan poklon. Foto via chezbeeperbebe

Dakle, pronađite na internetu neki zgodan font koji vam odgovara, ispišite njime abecedu, brojke ili samo određena slova, isprintajte ih na željenu veličinu i pratite slijedeće foto upute:
Nabavite razne pamučne ili svilene krpice (ostaci, ostaci...svi ih imamo!) i precrtajte svako slovo na presavinutu tkaninu (kako biste odmah dobili prednjicu i zadnjicu).Umetnine 2-3 sloja futra i na koncu položite magnetić na sredinu. Mašinom preštepajte po zacrtanim rubovima i na koncu škarama odrežite višak materijala. Voila!

4 komentari:

oggy-design studio kaže...

wow, kako je exra ideja!

Villa-loredana kaže...

hvala na posjeti i pohvalama, a tebi pet plus za sve ideje i postove. Cmok iz Istre

Nena3110 kaže...

Bas mi se svidja, jos jedan divan nacin za izradu monograma, slova, a kako ih koristiti, ima bezbroj nacina, samo treba sesti, krojiti i siti...samo to.:)

Lidija kaže...

Savrsena ideja,svaka cast:)

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels