Neodoljivi jastuk!

srijeda, 4. kolovoza 2010.

Ok. Romantike nikad dovoljno, ružičasto je UVIJEK poželjno, volani su MUST.... pa kad sve to uzmemo u obzir, slijedeći tutorial via thegirlcreative je ostvarenje mojih snova! I da, organza ružice za kojima smo svi poludjeli ovog ljeta i ovdje su neiostavni detalj. Pa naravno, a kako drugačije? Ovaj tut možda nije za totalne početnike u šivanju, ali definitivno je jednostavan, stoga pokušajte, mislim da fotke odlično pokazuju sve korake. A onima malo iskusnijima će već i sam pogled na gotov jastuk biti dovoljan da se i bez dodatnih pojašnjenja bace na izradu. Napravite li ga, pošaljite slikicu!








Pazi sad "mudrih" objašnjenja
:))



Treba vam jaaaako dugi komad tkanine a na slikici možete vidjeti kako ćete ga "rolati" prstima pod iglom mašine i štepati - to napravite na gornjem i donjem rubu.



U konačnici će izgledati ovako:



Donji dio jastučnice mora biti ravan a gornji dio je upravo to što ste napravili - druga slikica to odlično pokazuje (gornju i donju stranu).



morat ćete od bijelog popelina napraviti i "košuljicu" u koju ćete umetnuti jastuk a nju ćete zašiti na ravnu (donju) stranu jastučnice - mislim da je ovo jasno na slikama prikazano



Kad umetnete jastučić unutra ovako će izgledati! a ružice....... mmmmmm! njih napravite i zašijte gdje god želite. P.s. zaboravih reći na samom početku: prije svega i na samom početku ipak malo izmjerite svoj jastuk :)))).

2 komentari:

tina kaže...

da,romantike nikad dosta! kao sto naslov kaze jastuk je stvrno neodoljiv! hvala na tutorijalu!

Nena3110 kaže...

Jastuk je savršen, nežan i romantičan, divno!

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels