Nove - stare ručkice!

četvrtak, 15. travnja 2010.



U željezarijama možete nabaviti prekrasne replike (kopije) starinskih ručkica za ormare, no one dolazi isključivo u zlatnoj i srebrnoj boji. Ukoliko se želite poigrati i pretvoriti ih u starinske dvobojne ljepotice, pročitajte kako to jednostavno možete napraviti. Foto via creativekismet



Prvo ih obojite primerom za željezo - temeljna boja za metal koja dolazi u bijeloj, sivoj i crvenoj boji (kako bi se gornja boja bolje primila i kako se vremenom ne bi ljuštila i skidala) pa zatim akrilom u spray-u nanesite željenu boju



Sve profilacije (udubljenja, reljefi, ispupčenja) će doći do izražaja tek kada ih patinirate kontrastnom bojom po izboru - ona svakako mora biti akrilna. Malo razrijedite akril sa vodom, kistom premažite cijelu površinu i ODMAH krpicom "skidajte" boju. Ostati će samo u udubljenjima. Ovaj postupak možete ponavljati dokle god niste zadovoljni s jačinom kontrasta. Jednostavno zar ne?

Ovo je inače tehnika koju i sama najčešče koristim kada klijentima preuređujem metalne dijelove namještaja jer se najčešće radi o ručkicama koje je potrebno zamijeniti, pa doskočim ovom jednostavnom a efektnom triku. Najslađe je od novog raditi staro :)

Za dramatičniji look - nakon temeljne boje nanijeti crnu boju kao podlogu a utrljavati akril zlatne ili srebrne boje - izgleda izuzetno elegantno i chic!



7 komentari:

Sandra Z kaže...

Tea, hvala ti na ovome! Planirala sam s vremenom pronaći nešto za svoju preuređenu komodu. Ovo mi je došlo "ko naručeno". Super :)))

Nasmijano nebo kaže...

mmmm... kako dobro! super su mi ove "male tajne". tako je jednostavno a tako efektno, samo treba znati kako to napraviti.

Ninochka kaže...

pronasla sam neke stare ruckice na hrelicu (cijena doslovno 2 3 kn po komadu). namazala ih temeljnom i mozgala kaj dalje. tnx za tip sa crnom uz zlatne utore :)

Zondra Art kaže...

Prekrasno, hvala na savjetima Tea!

tina kaže...

orekrasno! gdje ima kupit temeljnu boju za željezo?

Sanja kaže...

Ručkice izgledaju "mrak"!!! Hvala na svim korisnim savjetima i trikovima!

Monika Wright kaže...

This is one cool project! The colors immediately got my attention...fun, fun, fun!

Monika from i love it all

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels