Kako do originalnog pecata?

utorak, 31. kolovoza 2010.

Jeftina, brza i unikatna varijanta dostupna svima - baš onako kako volimo na HC-u. Napravite sami svoje male pečate, savršenstvo motiva ovisi isključivo i vašoj preciznosti baratanja malim dlijetlom za linorez i skalperom. Vježbajte, vježbajte, vježbajte. Podloga? Obična školska gumica za brisanje grafitne olovke! Foto via abigailscraftshowto




pomoću indigo papira prenesite željeni motiv na gumicu, pa krenite dubiti vanjske rubove motiva (sve ono gdje boja NEĆE ući)



budite precizni, pažljivo obradite detalje - koristite bilo koju vrstu boja za pečatiranje, ovisno o podlozi na koju ih stavljate!


READ MORE - Kako do originalnog pecata?

Uh, puf, pant!

nedjelja, 29. kolovoza 2010.

Kada na HC-u tri dana za redom nema novih postova, tada znate da se nešto opasno kuha i sprema :) Još od prošlog tjedna sam zatvorena u svojoj radioni, u međuvremenu se zabavljam s vama na radionicama a povrh svega, ovaj sam vikend završavala jedan makeover caffe bara u gradu! Posla za trojicu :) U svakom slučaju, vidimo se i čitamo s novim stvarima jako brzo. Sredinom tjedna putujem na 2 dana u Zadar ali već za vikend sam u staroj formi! Spremam vam puno tutoriala, fotki i novih iznenađenja! Čitamo se brzo.
READ MORE - Uh, puf, pant!

Skola pocinje za 9 dana!

petak, 27. kolovoza 2010.

Hvata me panika lagano..... za manje od 10 dana počinje škola! Ajme meni....... krećemo u 4.razred i neka nam dragi Bog pomogne :)

Za početak, napravite držač za olovke od - olovaka!
Foto via ilovetocreate




READ MORE - Skola pocinje za 9 dana!

Koliko vas izradjuje nakit?

četvrtak, 26. kolovoza 2010.

Puuuuuno! Sigurna sam! I vjerovatno ćete samo odmahnuti rukom i reći "pih, pa ovo je brem lako....." ali ipak, pod prijetnjom da meni totalnoj neznalici o tehnikama izrade nakita kažete da sam totalno "behind" sa trendovima, mene je ovo oduševilo. Hm, čak ni ne izgleda teško.... mislite da neću probati? Hoću! U subotu u NB H&A po perlice i špagicu pa se bacam na posao, šaljem slikicu! Samo me ova kopča muči.... kak' to sve završiti! Upomoć!!!!!


Kompletan tutorial (fotke su odlične) pogledajte ovdje


READ MORE - Koliko vas izradjuje nakit?

DIY chetvrtak 8!

srijeda, 25. kolovoza 2010.

Današnji DIY četvrtak neka bude u znaku beba! Ovo je poziv svim kreativnim mladim mamama da naprave nešto zgodno za svoje „male ljude". Radi se o originalnim i ručno rađenim stvarima koje će zasigurno postati i ostati slatka uspomena iz djetinjstva.



MEKANA DEKICA ZA BEBE
Kako od ostataka odjeće od frotira, flisa, pliša i satena napraviti originanu dekicu?



MOBIL – RIBICE
Shema za isprint u visokoj rezoluciji za izradu mobila



KRPENI MAJMUNČIĆI
Nisu li preslatki? Skoknite i skinite kompletan tut za izradu!
craftstylish

READ MORE - DIY chetvrtak 8!

Info s radionica vintage patchwork i country painting!

utorak, 24. kolovoza 2010.

Eh drage moje, da vam bar mogu dočarati jučerašnju i današnju ODLIČNU atmosferu s radionica.....ali jedino što mi preostaje su slikice. Vidim da ste svi oduševljeni kutijicom koju je napravila Sandra Z., pogledajte i ostale varijante na istu temu - jučer su se svi oduševili malim trikovima koje možemo postići sa vrućim pištoljem i naučili kako se može bojati akrilom i patinirati čime? Pa bitumenom, naravno! Danas smo odlučili malo promijeniti ploču, pa salvetice i šablone zamijeniti country painting tehnikama. Iako su svi na početku brisali graškiće znoja sa čela i puhali jer te linije baš nikako nisu htjele biti ravne, na kraju ste trebali čuti te povike i uzdahe oduševljenja! Veselo, šareno, dječje razigrano . Pun pogodak. Svi su se već unaprijed "hrustili" kako će kad večeras dođu kući "još malo štepati šavove" po malim kvadratićima - rekla sam vam da je ovo jaaaako zarazno! Dakle, jučer vintage/shabby romantika, danas eksplozija boja i uzoraka. Pogledajte slikice!








READ MORE - Info s radionica vintage patchwork i country painting!

Imate li malu balerinu u obitelji?

Ukoliko vaša mala djevojčica pohađa satove baleta, napravite joj ovakvu preslatku baletnu haljinicu! Ameri je zovu "ballet tutu" a mi je možemo zvati pahuljičasta suknjica. Ma uostalom, zovite je kako god želite ali svakako je napravite, jer je neodoljiva, romantična, liličasta i preslatka! Tip: ovako nešto može (u manjoj varijanti naravno) poslužiti i kao fantastično sjenilo za noću lampicu! Foto via makeit-loveit




Izmjerite opseg struka na način da uzmete elastičnu gumicu i rastegnete je (ne smijete mjeriti da gumica bude labava, već rastegnuta) pa zavežite tu gumicu oko stolice.



Izrežite saten ili til (ili oboje) na trakice i svaku vežite u čvor na gumicu dok ne obiđete cijeli krug oko stolice.



To će otprilike izgledati ovako:



Na koncu samo skinite gumicu sa stolice, na sredini umetnite satensku vrpcu koja će visjeti a na njenom završetku zašijte zgodan cvijetić. Slatko zar ne?
READ MORE - Imate li malu balerinu u obitelji?

Chic blog boutique's mali giveaway!

ponedjeljak, 23. kolovoza 2010.

Želite li sudjelovati u prvom giveaway-u koji organizira Chic blog boutique, smislite dobar komentar i uključite se!




READ MORE - Chic blog boutique's mali giveaway!

Sanjam...


Idealna kombinacija za šetnju po gradu u kasnu ljetnu večer...... hm, fale mi ovdje neke fine čipkaste rukavice i sladoled u ruci :)




READ MORE - Sanjam...

Pik traka je zakon!

subota, 21. kolovoza 2010.

Pik traka je idelana stvar za ovakve zahvate kada linije moraju biti izuzetno precizne i ravne. Dolaze u raznim širinama i fantastične su za izradu tankih i debljih linija.Sve se radi akrilnim bojama i valjčićem. Iz iskustva znam da se puno lakše radi sa onima od spužve, jer valjčići od velura su za hrapavije površine a na primjeru koji slijedi radi se o furniranom ormariću koji je jako sjajan i gladak. Ukoliko želite, možete nabaciti prvo IMPREGNACIJU za akril kako bi vam se boja laše primila već u 1 sloju. Ali ukoliko se radi o bijelom komadu namještaja, nemojte se zafrkavati s time, jer bijela je idealna podloga za boju koju ćete nanositi.


Pogledajte kako u jednoj ili dvije boje i nekoliko nijansi istih možemo napraviti totalni retro makeover ružnog bijelog ormarića! Foto via designspongeonline






READ MORE - Pik traka je zakon!

Otvorena srijeda u NB H&A!

petak, 20. kolovoza 2010.

Ah, što da vam kažem..... ludo i nezaboravno kao u uvijek. S tom iznimkom da su jučerašnja otvorena vrata bila najbolja i najposjećenija do sada! Kako zahvaliti svim tim silnim ljudima što su nas jučer posjetili? Pa jedino na način da im obećam da će slijedeća koja planiramo za cca mjesec dana biti još bolja, još veća, još posebnija! Hvala vam drage moje, na vremenu, slobodnim danima koje ste radi nas uzele s posla, na umornim nogicama od stajanja a prije svega na dobroj volji. Posebnu zahvalu šaljem kreativnoj Dubrovčanki koja je ujutro sjela na avion, došla na naše otvorene dane, navečer krenula natrag na aerodrom i vratila se u Dubrovnik! Nema većeg komplimenta za mene i Nataliju od ovakve geste, svaka čast!!!!! Nismo mogli odoljeti i na brzinu smo napravili skroman darak u obliku nekoliko medija i hobby proizvoda, čisto da joj barem na taj način zahvalimo na tolikom trudu. Slikice čekate? Pa eto ih!






READ MORE - Otvorena srijeda u NB H&A!

Tempo, tempo!

četvrtak, 19. kolovoza 2010.

Jučer sam od zore do sumraka uživala s prekrasnim i kreativnim ljudima na Otvorenoj srijedi u NB H&A koja su po mom mišljenju bila najbolja i najposjećenija do sada! Čim mi stignu fotke, napravit će veliki post o ovom veselom događaju :) Željela bih vas podsjetiti na hrpu kreativnih članaka koji se nalaze u arhivi, čitajte, komentirajte i uživajte slijedećih nekoliko dana, jer ja se sutra zatvaram u svoju radionu koja je puuuuna ormara, stolica, stolova, komoda...... sve me to čeka a ja oblačim svoje roze radne cipelice i družim se sa čekićem, bušilicama, bojama, lojtrama i čavlićima! Čitamo se za vikend, ja ću i dalje redovito pratiti vaše postove, budite mi kreativne! Pusa!




p.s. marljivo pripremam odgovore u rubrici TKO-PITA NE SKITA na mom novom blogu chicblogboutique, svoja pitanja šaljite i dalje!
READ MORE - Tempo, tempo!

Mmmmmljac!

Odlična ideja za rođendansko slavlje vašeg klinca! Napravite običan biskvit pa ga narežite i u ukrasite u obliku ovakvih preslatkih malih duga! Djeca vam mogu i pomoći, a od jednog se biskvita može napraviti dovoljno dugica za pravu malu ljetnu feštu! Foto via raspberricupcakes







READ MORE - Mmmmmljac!

Zondra Art na portalu zena.hr!

utorak, 17. kolovoza 2010.

Jako se veselim svakom vašem uspjehu, a kako samu ovom posljednjem Zondrinom uzletu i ja imala svoje male prstiće (ništa spektakularno - samo sam je daaaaaanima nagovarala i gnajvila da se odvaži i krene u javnost sa svojim divnim tekstovima i fotkama), jako sam ponosna na činjenicu da je postala stalna suradnica odličnog, odličnog portala





Od sada Zondrine članke osim na blogu ZONDRAART , čitajte i na gornjoj adresi, a svojim čitateljicama postavljam i link na lijevom sidebar-u u kojem će moći kliknuti na aktualni članak. Bravo Zondra, znala sam da ćeš uspjeti!
READ MORE - Zondra Art na portalu zena.hr!

Cool narukvica!

U ovom su odličnom tutorialu koristili kožu. Ali ja već vidim svoju varijantu koja će biti od nekog drugog materijala, primjerice filca ili teškog pamuka. Nije teško, a umjesto pop nitni za koje vam treba ovakva mašinica, možete ručno našiti male drukere. Nije teško a totalno je romantično. Još koja perlica ...... uf, ja bih sve to još malo "nađiđala" :))))) Uživajte. Foto via maikitten






READ MORE - Cool narukvica!

 
 
 

Label

Label

Labels