Zavjesa od drvenih pločica

ponedjeljak, 27. srpnja 2009.

U ove vruće ljetne dane bilo bi zgodno imati jednu veselu hand made zavjesicu koja će spriječiti mušice da nas gnjave svojim zujanjem! Vrlo je jednostavno za napraviti je, mogu vam pomoći i klinci, uglavnom - cool izgleda, još se jednostavnije izrađuje a možete razveseliti frendicu i pokloniti joj je za vikendicu!

MATERIJAL I PRIBOR1. komad grane (breza) 2. flaks (najlonska nit) 3. ručna pilica ili kliješta za drvo 4.drvena letvica u širini vratnog okvira (štoka) 5. kukica za vješanje
POSTUPAK : A-nabavite nekoliko grana breze, srednje debljine B - pilom ili klijšetima izrežite kolitiće C - svaki kolutić pridržavajte okomito na tvrdoj podlozi i bušilicom ga probušite s obje strane (kolutići ne smiju biti pretanki kako bi svrdlo moglo proći kroz njega da ne pukne) D -Odrežite flaks na željenu visinu i provlačite ga kroz koluitće (prije i poslije napravite mali čvor za fiksiranje) E - Iako najljepše po meni izgledaju u sirovom obliku, ako želite obojajte kolutiće običnom akrilnom bojom ili lakom. MONTIRANJE : na letvicu koju ste iskrojili prema širini svog dovratnika izbušite onoliko rupica koliko imate niti od flaksa. Već nanizane niti provucite kroz te rupice i na vrhu čvrsto zavežite. Što više niti, zavesa će biti gušća. Na sredinu letvice montirajte kukicu za vješanje i objesite svoju krasoticu s vanjske strane dovratnika nek joj se svi dive!

0 komentari:

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels