KUTIJICA - SPREMALICA

nedjelja, 26. srpnja 2009.


U ovakvim drvenim kutijama najčešće se poklanjaju fina vina, aromatična ulja, cigare..... Imate li tu sreću da ste jednu poput ove dobili na poklon, prionite na posao i učinite od nje malu unikatnu „spremalicu“ za primjerice – šivaći pribor.

Materijal i pribor:

· Brusni papir izuzetno fine granulacije 400
· Bijela akrilna boja
· Salvete sa željenim motivom
· Lijepilo za decoupage tehniku
· Kist za bojanje
· Kist za decoupage ljepilo
· Prozirni lak za završni premaz - u sprayu
· Po želji – glitter u prahu

TIPS&TRICKS

1. podloga ne mora nužno biti bijela, no svakako treba biti svijetla jer se u protivnom motiv sa salvete neće dobro vidjeti – dakle u obzir dolaze svi pastelni tonovi

2. motive izbjegavajte rezati škarama, već ih trgajte prstima jer će se u tom slučaju manje nazirati rubovi

3. kistove koje ste koristili za decoupage tehniku najbolje je oprati pod mlazom vruće vode i nakon toga ih ostaviti da „prenoće“ u čaši vode. Kad ih posušite, biti će kao novi.


4. Kada lakirate samo jedan relativno manji komad, praktičnije je kupiti akrilni prozirni lak u spray-u, jer su povoljniji. Uostalom, lak u kantici od 0,75l će se posušiti ukoliko dugo stoji neiskorišten. Spray prozirni lakovi dolaze u sjajnoj i mat varijanti.


5.Umjesto decoupage tehnike poslužite se malim trikom: na računalu napišite neki citat ili dio pjesme, koristite neki elegantni, starinski font i isprintajte. Putem indigo papira, „prepišite“ taj tekst na svoju obojanu škrinjicu. Tankim zlatnim, srebrnim ili bilo kojim drugim flomasterom prijeđite preko teksta...... lijepo zar ne?


6. Glitter efekt: kada ste sprayom nanijeli završni zaštitni sloj, uzmite među prstima malo glittera u prahu i nježno ga pospite po kutijici dok je još lak mokar i ostavite da se osuši!

1 komentari:

Nena3110 kaže...

Prelepa je kutija, ja nemam takvu da je dekorisem :( ne znam da li bih i umela, sjajno je uradjeno!

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels