Radionica: metallic folija i alu - kantice!

subota, 10. travnja 2010.

Danas smo se u NB H&A na subotnjoj radionici igrali sa perlicama i žicom a nismo radili nakit. Pa u čemu je štos? U izradi prekrasnog leptira od hobby alu folije kojeg smo ukrasili perlicama. Ovo je izvrsna tehnika koja iziskuje puno strpljenja ali i nagrađuje odličnim efektima.

Precrtali smo leptira na foliju i ukrašavali ga na način da smo čavlićima s obrnute strane radili razne motive (točkice, krugove, crte, krivulje). Kada se leptir okrene na pravu stranu izgleda zaista prelijepo zar ne? Žicom i perlicama napravili smo a kasnije i ukrasili njegova krila, napravili smo i mali embossing zlatnim prahom na pojedinim dijelovima.



prenosimo motiv na foliju, režemo, pikamo, tunkamo, rezuckamo, pritišćemo (ovo me podsjetilo na onu staru Frutekovu reklamu: sjeckamo, pasiramo.....)

Ljepilom smo na kantici napravili konture istog takvog leptira i posuli ih tirkiznim glitterom. Kada smo leptirića vrućim ljepilom pričvrstili na kanticu svi su jednoglasno zaključili da ovo definitivno zaslužuje jednu lijepu plavu proljetnu sadnicu koja će se nastaniti u ovoj zgodnoj limenoj teglici.



divimo se leptiriću :)

I naravno....... mašnica na ručki za kraj, ipak smo mi romantičari u duši. Eto, izvještaj sa radionice se upravo pretvorio u pravi mini tutorial - uživajte i pokušajte i sami!



voila! plavo, nježno, elegantno i romantično - baš kako volimo!


1 komentari:

Sandra Z kaže...

Današnja "leptir" radionica baš je bila zanimljiva i zabavna. Kao što sam komentirala, čitajući najavu radionica mislila sam "ok, što ćemo raditi s čekićem, čavlićima... mislila sam da ćemo nešto stvarno zabijati..." A kad ono! Nešto potpuno drugačije, ali jaaaako dobro. Super! Hvala na još jednoj poučnoj radionici i naučenim trikovima za korištenje alu folije. Lijep pozdrav, Sandra Z.

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels