Mod Podge i tekstil u akciji!

četvrtak, 8. travnja 2010.

Umjesto klasičnog decoupagea uz pomoć Mod Podge-a možete napraviti i obrnuti decoupage s tekstilom na staklu. Slikice vam sve govore, pokušajte jako je zabavno i odlično izgleda.

Velika prednost je da u ovom slučaju NEMA niti jedne male, sićušne, minijaturne faldice iliti nabora :) Foto via firefliesandjellybeans







Prema staklenom tanjuru na kojem ćete raditi iskrojite tkaninu po želji. Od drugog komada tkanine iskrojite slovo.



Kad izrežete slovo uz pomoć bitumena ili tinte za pečate (na slici) potufkajte nježno rubove za zadimljeni izgled. Prvo zalijepite slovo licem prema dolje.



Nakon slova prijeđite na ostatak tkanine, također licem prema dolje. Pričekajte da se u potpunosti posuši pa skalperom ili škarama precizno uklonite višak točno po rubu. Ukoliko je potrebno, nakon ovog koraka provjerite da li se tkanina negdje "dignula" po rubu, pa taj dio prstima i ljepilom popravite. Mod Podge je potpuno proziran kada se osuši i neće se vidjet tragovi ljepila s prednje strane tanjura, bez brige.


2 komentari:

Villa-loredana kaže...

Hvala, za ljepilo i naročito za čipka ideje. Pozdrav. Loredana.

Leptir kaže...

Super! Mod Podge je super stvar. Da li se može nekako s donje strane tanjura brisati, a da se tkanina ne odljepljuje (ili prelakirati s lakom?)

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels