Marama a'la Tea!

utorak, 27. travnja 2010.

Napokon! Pronašla sam odličan tutorial koji detaljno opisuje izradu ovakve cool marame. Zašto sam je nazvala ala Tea? Hm, pa to već i ptičice na grani znaju - obožavam ovakve marame, gotovo na svakoj radionici ih nosim iz jednostavnog razloga što imam poprilično ružnu naviku stalno ići prstima kroz kosu a kada tu činjenicu povežete sa mojom opsjednošću bitumenom koji uvijek završi na dlanovima...... definitivno razlog za bad hair day:) Dakle, ovo je EASY PEASY JEDNOSTAVNO! Više neću morati lutati gradom u potrazi za pravim dezenom, odmah se bacam na izradu, jer ljeto je pred vratima, moram ih imati u svim bojama! Foto via pm-betweenthelines




Pripremite materijal iz 2 komada. Veći je marama a manji će biti tunel za gumicu.



Manji dio okrenite na krivu stranu pa presavinite na pola i prepeglajte. Preštepajte rub i okrenite materijal na pravu stranu (uz pomoć ziherice). Istu tu zihericu provucite kroz početak gumice pa sve zajedno provucite kroz tunel kako je prikazano na slici. Sašijte i lijevi i desni kraj tunela da gumica ostane na mjestu.



Veći kvadrat je potrebno samo po rubu preštepati (porubiti) - sada umetnite gotovi tunel na sredinu većeg kvadrata, naberite ga rukama i sve zajedno sa tunelom zašijte na jednoj i drugoj strani. Dobro pogledajte zadnju sliku: vidite li kako je tunel umetnut? Postavljen je na sredinu marame a gornji i donji ugao marame ga je preklopio i tek tada se šije!!

Ovo je skraćena verzija tutoriala, pa ukoliko želite još detaljniji opis skoknite na gornji link i pogledajte cijelu priču! Jupi, baš sam happy!

3 komentari:

Ariana Moj Hobi kaže...

Hvala Tea,ja volim te marame osobito po ljeti...zakon jer mi je uvijek vruće i uvijek mi kosa smeta...već sam ja našla i osobu koja će mi to napraviti,a i ja ću se jednom okušati!
Pusek!

Izzy kaže...

Ovo je jedna od nužnih stvari i kod mene, ukoliko nisam svezala i obuzdala kosu, lako ću prije spavanja naći svašta ili otići u dućan sa pramenovima u ivory nijansi... Ovo ide pod maminu šivaći mašinu, definitivno! ;)

Ninochka kaže...

ovo se zove kak mali strumfici kazu "tele koje pati". jucer u konzumu gledam te marame i mislim si, kak tea ima lijepe nijanse, ove su sve neke drecece i kao da su pobjegle iz psihodelije 70ih :) jutros otvorim tvoj blog (da, to mi je jutarnji ritual uz salicu caja koji pijem umjesto kave), i voila! tea nasla tut upravo za to. i full je jednostavan. otisla na link, isprintala step-by-step upute, a cim vratim masinu u okrilje svog doma - tea ti bus prva ocjenjivala da li je uradak dobar ;) fala ti :*

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels