Cool DIY pečati!

nedjelja, 11. travnja 2010.

Možemo li napraviti pečate od starih plastičnih čepova? Naravno da možemo! Sve mame s djecom mlađom od 8 godina prepoznaju ovaj poklik sigurna sam :) Ovo je nešto što bi Bob graditelj i Wendy napravili u trenu, pa zašto ne bismo i mi? Foto via prettylittlethings




Čepove ionako skidamo prije nego što plastične boce predajemo na recikliranje, a najčešće završe u smeću. No, ovo je tako zgodan štos da toplo preporučam skupljanje čepova raznih veličina jer za ovakav mini projekt su vam potrebni samo oni i PUFFY TULIP boje. One dolaze u tubi koja na vrhu ima tanki vrh i njima se može vrlo precizno pisati i crtati (slično kao i konturne boje). Kada se posuše - napuhnu se! Iako dolaze u cijeloj paleti boja, svejedno je koju ćete odabrati jer ionako ćemo raditi otiske akrilnom bojom po izboru.




Dakle, napravite motiv na čepu (ako pišete slova, pazite da budu okrenuta "u ogledalu"), pričekajte da se PUFFY osuši i napuhne, nježno aplicirajte akril i pečatirajte. Nisam sigurna da li bi ovo funcioniralo i s običnom tintom, ali toliko je jednostavno da vrijedi pokušati!

NAPOMENA: PUFFY se suši 24 sata! Dio je obitelji TULIP konturnih boja ( glitter, sparkle, slick, gellies, glow i matte) koje se osim na drvo, papir, staklo, keramiku..... mogu koristiti i na tekstilu i postojane su prilikom pranja na temperaturi do 40C.



NB HOBBY&ART
PUFFY TULIP
cijena 24.00 kn
p
akiranje: 37 ml


1 komentari:

Zondra Art kaže...

Veselo za klince i klinceze:)

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels