Bakina škrinja!

subota, 10. travnja 2010.

...Davno bijaše jedna dama, Elizabeta se zvala, pa svojoj dragoj unučici ovu divnu škrinju dala. Da joj vječni spomen budi - meni je na oslikavanje ponudi. Da joj resi topli dom, da je spomne rodu svom. I ona će jednog dana kad više ne bude samo mama, bakom postati i svojoj djevojčici je pokloniti. I tako će ova škrinja stara, zauvijek biti spašena od zaborava...

Nemojte me pitati zašto se uvod u ovaj post spontano pretvorio u stih, ali baš mi se svidjelo tako započeti priču s početka prošlog stoljeća. Pred vama se nalazi originalna prekooceanska škrinja kakvu su 20-ih godina naši ljudi ukrcavali na brodove koji su ih u želji za boljim životom vodili u obećanu zemlju. Nisam sigurna da li je povijest i ove ljepotice takva, no znam da ona puno znači mojoj dragoj klijentici Ivoni koja mi ju je povjerila na oslikavanje. Postojeći okovi su bili u začuđujuće dobrom stanju, kopče se zatvaraju bez problema - prekrasan primjerak starinskih kovčega tzv. baula kakvi se sve rijeđe mogu pronaći. Uživala sam u svakom trenutku preobrazbe a nadam se da će i škrinjica biti sretna uživajući u svom starom/novom ruhu.



škrinja je stigla!



oslikavanje drvenih prečki i stavljanje pozlate na metalne okove te "one stroke" tehnika prije decoupage-a



uređena je i unutrašnjost škrinje



ljepotica u svom novom ruhu i novom domu!

4 komentari:

Sandra Z kaže...

Škrinja je predivna. Pravo remek-djelo, ako smijem primijetiti. A "one-stroke" - predobar, jako mi se sviđa. Sigurna sam da će se i vlasnici svidjeti ovako "zrihtana". Prekrasno je udahnuti novi život ovakvim, predivnim, starim stvarima. Lijep pozdrav, Sandra Z.

LadyA kaže...

Ajme ovo je ispalo jako lijepo! Kako par detalja napravi potpuno novo ruho. Eh da, stih me se posebno dojmio..:)Pozdrav!

Nena3110 kaže...

Savrsena je, volela bih imati takvu.
Vrednice, mnogo si truda ulozila, ali zaista je rezultat-WOW!!!

Zondra Art kaže...

Jako lijepo si uredila škrinju, bravoo!

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels