Romantična kugla s pupoljcima od filca!

petak, 30. travnja 2010.


Filc - nepresušni izvor kreativnih rješenja za vaš dom i ovoga se puta pokazao kao odličan izbor za jednostavan i izuzetno efektan kreativni zahvat koji možete napraviti uz pomoć svojih najmlađih. Foto via creativejewishmom

Ja bih se osobno iskušala u sasvim bijelim varijantama, uz pokoji pupoljak u boji pijeska, šampanjca i puder roze boje. Mmmmmm, pravi vintage detalj!









Iscrtajte i izrežite krug željene veličine (roza puna linija) pa tada škarama zarežite spiralu (iscrtkana crna linija) - krenuvši od mjesta gdje ste počeli rezati (tamo gdje pokazuje strelica) krenite uvijati pupoljak i kada završite zašijte iglom i koncem




Ovako izgleda gotov buket. Još vam je potrebna i jedna malo veća stiropor kugla u koju ćete upiknuti sve svoje pupoljke kako biste dobili buket. Kako vrući pištolj nije najsretnije rješenje kada je u pitanju stiropor, svaki pupoljak ubodite u kuglu pribadačom (špenadlom). I za kraj...... u svaki pupoljak po želji umetnite i par perlica, ovo možete zalijepiti vrućim pištoljem :)


READ MORE - Romantična kugla s pupoljcima od filca!

Zipper rojžice- hit me baby one more time!



Već sam pisala o ružicama od starih patentnih zatvarača, no u mailovima često tražite repete na ovu temu! Vaša želja - moja zapovijed. Uživajte!

Znam da obožavate ovakve lude kreativne trikove, kliknite na TUTORIAL koji vam je Linda pripremila, ne može biti jednostavnije, a iz priloženog se vidi kako odlično izgleda!

READ MORE - Zipper rojžice- hit me baby one more time!

Original ili kopija? Oboje!

četvrtak, 29. travnja 2010.

Neobični detalji iznad, ispod i na ovoj prelijepoj komodi nagnali su me da s vama podijelim ovu fotografiju, nadam se da će vam se svidjeti ovaj mix&match stil koji odlično funckionira u vintage interijerima. Foto via showandtell-sausha




Komoda je definitivno restaurirani starinski komad koji se odlično uklopio sa replikama starog lustera i svijećnjaka. Na samom vrhu zida nalazi se gornja kruna Altdeutsch ogledala obrađenog u shabby chic stilu a tik ispod njega smjestila se i kopija starinske karniše na kojoj visi ovaj romantični vjenac od pruža i suhog cvijeća. Metalne vitice s kojih su sa mašnama spušteni okviri sa fotografijama vjerovatno su dijelovi neke stare ograde od kovanog željeza. Košarica, stara posuda za mlijeko, vintage stolna svjetiljka - sve se odlično uklopilo u ovaj neobičan kutak. Jeste li primjetili ovu bombon drvenu kutiju ispod komode? Original!!!!! Dakle, sve je u kombinaciji originala i kopija, a ova je fotografija dokaz da se odlično nadopunjuju.


READ MORE - Original ili kopija? Oboje!

Svijećnjak od češera!



Znam, znam, još je uvijek rano razmišljati o lijepim češerima koje pronalazimo šetnjom po šumici blizu mora, no vjerujem kako će vam ovaj post pasti na pamet čim ugledate prvoga! Dakle, pripreme za kasno ljeto započinju u rano proljeće - donosim jednostavnu i jeftinu ideju kako od češera napraviti romantičnu kućicu za svijeću! Foto via zakkalife





izrežite komad kartona u krug, pa na njega lijepite komad po komad češera vrućim pištoljem


napravite dovoljno redova da visina prijeđe visinu staklene čašice u kojoj ćete smjestiti svoju svijećicu



zgodno ha?


READ MORE - Svijećnjak od češera!

Domaće bloggerice s iglom i koncem u ruci!



Iako ih neprimjetno i polako dodajem u svoj blogroll domaćih kreativaca, koristim još jednu priliku da vas sve podsjetim i navigiram na slijedeće cool domaće blogove na kojima možete pronaći hrpu odličnih tutoriala, trikova i savjeta vezanih uz šivanje.




READ MORE - Domaće bloggerice s iglom i koncem u ruci!

Kao školska ploča!

srijeda, 28. travnja 2010.

BOARDY premaz je vaša školska ploča na površini koju sami odaberete! Staklo, drvo, papir, keramika, plastika..... birajte! Donosim vam nekoliko ideja kako ih kreativno iskoristiti i svakidašnjim stvarima podariti nesvakidašnji izgled. Nema više naljepnica, papirića, blokića i selotejpa - kreda i spužva caruju ovog proljeća!




CREALL - BOARDY
Može se nanositi na sve površine, vodootporna je, nanosi se u 2 sloja. Suši se 24 sata i spremna je za crtanje kredom. Briše se kao i školska ploča, spužvom i vodom.



NB HOBBY&ART 80 ml - 33,50kn / 250 ml - 68,00kn




READ MORE - Kao školska ploča!

Isprintajte poklon - privjesnicu!

Desni klik mišem - "spremi kao..." - otvori u wordu ili paintu - isprintaj - zalijepi na tvrđi karton - izreži običnim ili cikcak škarama - napravi rupicu - provuci mašnicu. Pusa!




READ MORE - Isprintajte poklon - privjesnicu!

Kreativne radionice u Osijeku!


S velikim veseljem najavljujem kreativna druženja u Osijeku, nakon višemjesečnih pregovora i dogovora što je bilo daleko došlo nam je vrlo blizu!




feat.






U suradnji sa NB Hobby&Art trgovinom u Design Studiu ZEBRA u svibnju ćemo se družiti na radionicama OSLIKAVANJE ČIPKOM i SHABBY CHIC i to puna dva dana!

Osječanke strpljivo čekaju, pišu nam mailove, raspituju se i mi smo jednostavno morali potražiti kvalitetnog partnera i dogovoriti ovako lijepu suradnju. Vidimo se u četvrtak 06. i petak 07. svibnja, kliknite ovdje za sve detalje i raspored ili ih pronađite u kategoriji RASPORED RADIONICA pri vrhu srednje alatne trake.



READ MORE - Kreativne radionice u Osijeku!

Marama a'la Tea!

utorak, 27. travnja 2010.

Napokon! Pronašla sam odličan tutorial koji detaljno opisuje izradu ovakve cool marame. Zašto sam je nazvala ala Tea? Hm, pa to već i ptičice na grani znaju - obožavam ovakve marame, gotovo na svakoj radionici ih nosim iz jednostavnog razloga što imam poprilično ružnu naviku stalno ići prstima kroz kosu a kada tu činjenicu povežete sa mojom opsjednošću bitumenom koji uvijek završi na dlanovima...... definitivno razlog za bad hair day:) Dakle, ovo je EASY PEASY JEDNOSTAVNO! Više neću morati lutati gradom u potrazi za pravim dezenom, odmah se bacam na izradu, jer ljeto je pred vratima, moram ih imati u svim bojama! Foto via pm-betweenthelines




Pripremite materijal iz 2 komada. Veći je marama a manji će biti tunel za gumicu.



Manji dio okrenite na krivu stranu pa presavinite na pola i prepeglajte. Preštepajte rub i okrenite materijal na pravu stranu (uz pomoć ziherice). Istu tu zihericu provucite kroz početak gumice pa sve zajedno provucite kroz tunel kako je prikazano na slici. Sašijte i lijevi i desni kraj tunela da gumica ostane na mjestu.



Veći kvadrat je potrebno samo po rubu preštepati (porubiti) - sada umetnite gotovi tunel na sredinu većeg kvadrata, naberite ga rukama i sve zajedno sa tunelom zašijte na jednoj i drugoj strani. Dobro pogledajte zadnju sliku: vidite li kako je tunel umetnut? Postavljen je na sredinu marame a gornji i donji ugao marame ga je preklopio i tek tada se šije!!

Ovo je skraćena verzija tutoriala, pa ukoliko želite još detaljniji opis skoknite na gornji link i pogledajte cijelu priču! Jupi, baš sam happy!

READ MORE - Marama a'la Tea!

Ljetni šal!

Ukoliko želite naučiti kako jednostavno i brzo napraviti ljetni šal poput ovog ljepotana na slikama, tutorial možete pogledati ovdje Naravno, već je spremljen i u kategoriju "Šivanje za početnike" jer nikako ne želimo ovo propustiti ha?



READ MORE - Ljetni šal!

HAPPY HOURS!

ponedjeljak, 26. travnja 2010.

U srijedu 05.05. u NB H&A trgovini družit ćemo se na
HAPPY HOURS prezentacijama od 11 do 15 sati.

Svi vi koji biste voljeli uživo pogledati izradu 2 projekta koja smo vam pripremili dobrodošli ste! Kombinacijom raznih tehnika raditi ću ANTIQUE EFEKT na platnu (decoupage sa papirom i salvetom, stencil, patina i oslikavanje voskom) a drugi će projekt biti DOUBLE 2K odnosno, dvostruko raspucavanje stakla na primjeru lijepe staklene zdjele s još ponekim iznenađenjem. Druženje traje 4 sata, vaša pomoć u izradi ovih projekata je dobro došla, a kao i uvijek, na licu mjesta ćemo razgovarati i o svim ostalim tehnikama koje vas interesiraju. Posebno iznenađenje: Nagradit ćemo 2 posjetitelja besplatnim sudjelovanjem na radionici ANTIQ DECOUPAGE NA PLATNU koja kreće isti dan u 15:30h.Vidimo se!
READ MORE - HAPPY HOURS!

Cvijet iz snova za dan iz snova!



Ova magija šifona i organze zaslužuje foto tutorial bez riječi. Slike su dovoljne..... nije li čarobno? Foto via projectwedding




Idealno kao ukras u kosi, reveru, pojasu ili jednostavno kao dio dekoracije na stolu uzvanika na vjenčanju. Malo drugačiji, no, jednako zanimljiv i poseban način na koji se mogu iskoristiti lagani svileni materijali.


READ MORE - Cvijet iz snova za dan iz snova!

Pozovite ptičice na kavu!

nedjelja, 25. travnja 2010.


Hm, naravno da ptičicama nećemo poslužiti kavicu u svom vrtu, no predlažem vam zgodnu ideju kako da im njihove omiljene sjemenke servirate u coffe stilu. Sve što vam je potrebno je pištolj s vrućim silikonom i nekoliko rasparenih šalica, tanjurića i čaša. Originalno - nema što! Foto via curbly Sličnu stvar možete napraviti i sa ostacima porculanskih servisa pa napraviti zgodne stalke za kolače i torte, samo tada ih nemojte ljepiti već pronađite odgovarajuće dijelove koji će fino "nasjesti" jedan na drugi kako biste ih mogli nakon upotrebe rastaviti i oprati. Poigrajte se, zgodne se kreacije mogu napraviti kombinacijom odgovarajućih dijelova zaboravljenih šalica, tanjurića, malih čajnika i boca.






Šalica za čaj ili bijelu kavu, jedan plići i jedan dublji tanjur, dvije staklene vaze i dva malo duža drvena štapa - s ovim počinjemo!






Na dno svakog pojedinog elementa treba nanijeti dovoljno vrućeg silikona pa ga pričvrstiti na slijedeći dio. Kada posložite sve elemente (zalijepite), umetnite dugačak i stabilan štap u posljednji element (vazu) i zabodite u zemlju. Svakako iskopajte dovoljno duboku rupu radi stabilnosti. Ptičice će vam biti zahvalne i svako jutro s vama na terasi "piti" svoju kavicu :)

READ MORE - Pozovite ptičice na kavu!

 
 
 

Label

Label

Labels