Mod Podge transfer u pećnici!

subota, 20. ožujka 2010.



Vikend tutorial o transferima koje obožavate! Ovaj se put radi o Mod Podge ljepilu iako sam ja osobno isprobala i "Easy Coat" decoupage ljepilo iz NB Hobby&Art-a i jednako dobro funkcionira. Važno je da dobro pročitate ove detaljne upute i uspjet ćete od prve. Spremni? Tutorial & Foto via thehybridchick






TRANSFER ISPRINTA NA KERAMIČKOJ PLOČICI


Važno: ne koristiti ink jet pisač već isključivo laserski. Ukoliko ga nemate, svoj ink jet print prvo fotokopirajte pa tek onda krenite u proces izrade. Ukoliko na isprintu imate slova, prvo ih morate u Photoshopu ili Paintu okrenuti "u ogledalo" pa tek onda isprintati!





  1. Nanesite tanak sloj ljepila na svoju keramičku pločicu i pustite da se osuši.
  2. Kada je suho, nanesite također tanak sloj ljepila na svoj isprint. Malo će se nagužvati ali bez brige, to je ok.
  3. Spustite pločicu licem prema dolje preko isprinta (morate pogoditi od prve, nema dizanja pločice i popravljanja!)
  4. Sada okrenite pločicu na pravu stranu i upotrijebite staru kreditnu ili telefonsku karticu da izravnate svoj papir (ako ste koristili tanak sloj ljepila, ovo će biti vrlo jednostavno)
  5. Brzo u pećnicu! Neka bude zagrijana na 150 stupnjeva - ostavite unutra svoju pločicu ne dulje od 20-ak minuta. Kada je izvadite van, pričekajte da se u potpunosti ohladi prije slijedećeg koraka.
  6. A sada zabavni dio: Namočite dobro prstiće u vodu i nježno trljajte po pločici da uklonite papir. Radite to nježno i polako. Možete uzeti i bočicu sa pumpicom, napuniti je vodom pa svako toliko pošpricati dok uklanjate papir.
  7. Ne žurite i nikako nemojte staviti pločicu pod mlaz vode pa guliti - ovaj korak zaista mora ići mic po mic :)
  8. Tu i tamo ćete primjetiti mala papirnata vlakna - nema straha, neće se uopće vidjeti, samo polako!
  9. Premažite svoju pločicu sa još jednim slojem ljepila, sada možete ukoliko želite nanijeti i ono u sjajnoj varijanti. Pričekajte da se posuši. Gotovo!


2 komentari:

Ninochka kaže...

ljepilo imaju u nb hobbyju (fala natalija), a tea tebi puno hvala za koristan tip ;)

lilly vanilly kaže...

Teice danas sam Vas tek otkrila tražeći odgovore vezane uz ukrašavanje starog namještaja salvetnom tehnikom i eto ...već satima brskam pa sam tako došla i do transfera.Svoje slobodno vrijeme koristim stvarajući i igrajući se svime te sam u NB-hobbyju čest gost...No da ne dužim...prvo sve pohvale Vama a zatim dragim i simpatičnim curama iz NB-a...a sad problem; muči me transfer na fimo...postoji li varijanta transfera a da nije ispis laserski već onaj "običan" , naime imam printer,skener all in one (Canon Pixma MP 460) ... te isto tako molim da napišete Vaš tutorial o navedenom transferu .Hvala

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels