Mini vintage makeoveri!

nedjelja, 7. veljače 2010.

A zašto nebiste pokušali na 5 totalno romantičnih načina napraviti par promjena u vašem interijeru? Proljeće je pred vratima, iglice i konac u ruke, udobno se smjestite u fotelju i uživajte u ovim mini makeover idejama. Ništa od ponuđenog ne zahtjeva preveliko iskustvo, već kao i uvijek malo dobre volje i vremena. Sigurna sam da ćete uživati, pogotovo vintageljupci poput mene. Foto via pinkprincessdaisy




Promijenite širm (sjenilo) svoje stolne lampice. Skinite postojeću tkaninu pa prema njoj iskrojite novu haljinicu. Uz dodatak ovog volana tko će joj odoljeti? VOLAN: Porubite traku željene širine s obje strane, preštepajte po sredini pa povucite rukom donji konac kako biste dobili ovakav volan!



Umjesto volana, poigrajte se prozirnim perlicama i našijte ih uz rub postojećeg ili novog sjenila. Super jednostavan i vrlo efektan trik.




Od ostataka tkanina napravite patchwork na svojim jastucima! Svi motivi i boje su dozvoljeni, ovdje ne vrijedi pravilo "manje je više".



Zamijenite postojeće ručkice komode ili ormara ovakvim replikama staklenih starih ručki. Odličan izbor u Zagrebu je u IVERPANU!



Izložite svoj beštek u keramičkoj posudi za mlijeko. Nemate ovakvu starinsku? Kupite običnu bijelu i decupage tehnikom s motivom starih ružica napravite je sami!

3 komentari:

Anonymous kaže...

Ovo su zaista preslatki radovi. Odlične ideje kako udahnuti starinski duh u stvari. Predivno... Lijep pozdrav, Sandra Z.

Ninochka kaže...

najveci izbor i najpovoljnije cijene ima schachermayer (http://www.schachermayer.hr/). tamo sam kupila ruckice za svoj ormar. bakina skrinja ima predivne keramicke ruckice, samo su skupe :( jako skupe :(

Petra Josipa kaže...

Ovaj karirani crveni uzorak je krasan, baš daje neki domaći ugođaj svakom ambijentu. Trenutno razmišljam o kariranim crvenim zavjesama na otvorenim kuhinjskim elementima ali i o kariranom stolnjaku koje bi uparila sa jastucima od obične žutice... Pozz!

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels