Ukrasna kutija!

četvrtak, 7. siječnja 2010.



Prije otprilike mjesec dana napravila sam ovu kutiju, a sada je nakon fotkanja napokon došao red i za pojašnjenje postupka u slikama, nadam se da će vam se svidjeti. Ovo je kombinacija salvetne tehnike, laganog pittorica, country cracklea, šablona, konturne TULIP boje i špricanja boje kistom.

P O S T U P A K I Z R A D E




Materijal i pribor: Velika kartonska kutija u obliku srca, akrilne boje, country crackle, salveta s ruža, rižin papir s motivom bršljana, spužvice, šablone s viticama



Bijelom akrilnom bojom obojati kutiju i poklopac. Na vrh kista dodati tamno zelenu boju i dok je bijela još uvijek mokra vrhom kista prelaziti lagano mjestimice po površini kako bi se dobio efekt sa slike.



Kistom na dijelove poklopca nanijeti country crackle lak. Kada se potpuno osušio, spužvicom nanijeti bijelu akrilnu boju. Isti postupak ponoviti i na sredini donjeg dijela kutije (pogledajte bijeli obruč oko kutije).



Precizno izrezati dijelove bršljana iz rižinog papira i posebno ruže sa salvete



Prije samog decoupage a nakon što se posušio dio bijelog akrila kojeg smo utapkali spužvicom uzeti još malo bijele koju smo razrijedili vodom i nježno utapkati oko raspucalih dijelova kako bi se ujednačila boja na poklopcu.



Nakon sušenja, napravimo decoupage. Na rižinom papiru se osim bršljanja našlo i par malih leptirića pa smo ih iskoristili! Lagani pittorico efekt ćete postići ako na čistu spužvicu nanesete malo tamno sive i bijele boje pa je lagano utapkavate oko motiva, pazeći da ga ne dotaknete. Neka tamniji ton bude bliže motivu a svijetliji prema van.



Detalj s poklopca gdje se ispod motiva nazire crackle



Isti smo postupak ponovili i na srednjem dijelu kutije, dodana je i ruža sa salvete.



Slika poklopca prije šablona i špricanja



Odlijepiti šablonu s podloge i postaviti je na željeno mjesto. Tamno sivom akrilnom bojom ispuniti šablonu "na suho" (ne koristiti puno boje kako se ne bi zalila)



Ovako izgleda gotov motiv sa šablone. Vidite li ove male sitne točkice? Na vrh tankog okruglog kista nanesite crnu ili tamno smeđu boju, umočite ga u vodu i iz veće udaljenosti zatresite ruku u smjeru kutije! Dobit ćete sitne točkice koje će ovakvom predmetu podariti starinski štih. Postupak je ponovljen i na donjem dijelu kutije. Na samom kraju, zlatnom konturnom TULIP bojom napravljene su male točkice po poklopcu.

6 komentari:

drenka kaže...

Pazljivo pratim tvoje tutoriale. Zanima me decoupage i pratim sve sto imas. Kutijica je bas dobra

Nasmijano nebo kaže...

hvala ti tea na još jednom tutorialu iz kojega možemo puno toga naučiti. obožavam takve. super si nam!

lindolina kaže...

Kutija je tako lijepa i nježna. A tutorial je odličan.

Tanema kaže...

kutijica je preslatka, a tutorial fenomenalan kao i uvijek!

Nena3110 kaže...

Divna kutija! Mislim da cu probati da napravim, ako uspe, pohvalicu se!

Biljana kaže...

Kutijica je fantasticna, bas onakva kakvu najvise volim.Bravo uciteljice:)))

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels