Embossing tutorial by NB Hobby&Art ft.Tea!

ponedjeljak, 25. siječnja 2010.

U subotu smo imali "staklenu" radionicu u NB Hobby&Art-u u Zagrebu, a po sličicama u prilogu možete vidjeti koje smo sve prekrasne stvari napravili koristeći konturne paste i boje za staklo (uz nezaobilazni glitter). Cijeli je dan bio izuzetno dinamičan obzirom da ste se u veeelikom broju odazvali našem pozivu da sudjelujete na danu otvorenih vrata. Marljivo sam cijelo vrijeme radila prezentacije raznih tehnika prema vašim željama i drago mi je što ste puno toga novoga naučili. Svi koji su došli imali su priliku u živo vidjeti neke od najnovijih arikala u ponudi kao i pretpremijernu najavu svih onih novih koji tek dolaze u idućih mjesec dana. Napravili smo i mali embossing tutorial - ove čarobne prahove koji se kada ih zagrijete pretvaraju u masu nalik na kristal, jednostavno morate obožavati! Barem što se mene tiče bila je to ljubav na prvi pogled!





Uzeli smo prazan metalni okvir za privjesak i kistom posipali embossing prah unutar njega



Ispod privjeska smo držali upaljač i gledali kako se za nekoliko sekundi embossing prah pretvorio u tekućinu!

Ova se tehnika može koristiti na mnoge načine, slijedeći ću tjedan posvetiti malo više pažnje ovom fantastičnom proizvodu i napraviti vam još nekoliko tutoriala kao i pripremiti vam razne primjere kako biste vidjeli za koje ga sve kreativne stvari možete iskoristiti.

Pogledajte naše prelijepe čaše oslikane tehnikom "patchwork na staklu".




3 komentari:

Maja kaže...

Vidim, bile ste vrijedne, bravo! Meni je ovaj embossing pravo čudo! Jedva čekam nove tutoriale!

Ninochka kaže...

citala sam o embossingu, ali nije mi palo na pamet koristiti metalne modlice kao tvoj predivni cvjetic. ma tea, ti uvijek pronadjes how to :)
case su prelijepe. jedno pitanje - gledam trecu sliku i nije mi jasno kako im je boja iznutra jaca a izvana mutna. da li je to mozda frosty preko boja? ovaj zadnji kvartet je kao za noc vjestica - samo jos fali malo strasilo kao ukras i evo dekoracije za stol - svjecnjaci! :)

Tea Jukić kaže...

Draga Nives,

nije frosty nego smo se poslužili trikom: bijela boja nije mutna nego je puna pa smo nju uzeli na spužvicu (sasvim malo) i nježno pretapkavali preko već obojane čaše dok su boje bile još mokre. Tako smo dobili ova lijepa stapanja (mutnost). Frosty ne bi napravio ovaj "akvarel look" već bi boje ostale intenzivne ali bi djelovale smrznute. :))

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels