Kraljica za kraljice!

nedjelja, 31. siječnja 2010.



Što reći o ovoj radionici? Vaši sms-ovi, porukice na FB-u i mailu govore sve. Naporno i dugotrajno ali vrijedno svake minute, i ovaj ste put pokazali svoje talente u svoj svojoj raskoši, potvrđujući još jednom da ste kraljice!


Hvala vam svima na prelijepim trenucima koje smo jučer zajedno proveli na našim dvjema radionicama koje su kako im i sam naziv kaže "kruna" naših dosadašnjih druženja.




Nadam se da ćete novostečena znanja s radošću koristiti u svim svojim kreativnim stvaranjima i da ćete ih nadograđivati svojim osobnim pečatima.





Nezaboravna radionica i još jedna u nizu veselih subota u NB Hobby&Art-u!
READ MORE - Kraljica za kraljice!

Domaći blog o interijerima!

subota, 30. siječnja 2010.

Volite li lijepe interijere, svakako navratite na novi blog koji je otvorila mlada Ivana u kojem nas svakodnevno uveseljava odličnim izborom fotografija i tekstovima o interijerima raznih stilskih izričaja širom svijeta.

Napokon jedan odličan domaći blog na kojem svaki dan možete iznova uživati u probranim interijerima koji oduzimaju dah.

www.ognjiste.blogspot.com
READ MORE - Domaći blog o interijerima!

Napokon - kreativne radionice RIJEKA!

petak, 29. siječnja 2010.

Da, da, napokon vam smijem otkriti još jednu slatku tajnu: od veljače se družimo na kreativnim radionicama i u Rijeci. Za sada vam predstavljam samo raspored radionica a detalje o točnoj adresi upisujem sutra tijekom dana na banner sa radionicama na lijevoj alatnoj traci. Izabrali smo najatraktivnije radionice koje smo imali u Zagrebu a koje donosimo u srce Kvarnera! .Juhuuuuu!

NEDJELJA 28.02.

10:00-12:00 (2,h)
OSLIKAVANJE ČIPKOM

12:30-14:30 (2,h)
SHABBY CHIC

15:00-18:00 (3,h)
KRALJICA

18:30-20:30 (2,h)
PITTORICO NA STAKLU


PONEDJELJAK 01.03.


09:00-10:30 (1,5h)
ANTIQUE DECOUPAGE NA PLATNU

11:00-13:00 (2,h)
OSLIKAVANJE ČIPKOM

13:30-15:30 (2,h)
SHABBY CHIC

16:00-18:00 (2,h)
PITTORICO NA STAKLU

Forza Fiume!
READ MORE - Napokon - kreativne radionice RIJEKA!

Škare-šablone-magnetić-hladnjak!!

četvrtak, 28. siječnja 2010.

- škare u ruke - šablone pod škare - magnetić pod šablonu,pa sve zajedno na - hladnjak!



Foto via peptogirl

READ MORE - Škare-šablone-magnetić-hladnjak!!

Tutorial o izradi unikatnih gumbića!




Napravite sami svoje gumbiće! Jednostavno je i nadasve originalno. Ponekad je zaista teško pronaći odgovarajuću boju, veličinu, teksturu i oblik zar ne? Pa zašto ne biste iskoristili ostatke tkanina koje vam se sviđaju i od njih napravili ove zgodne ljepotane? Foto via craftstylish




napravite kartonski krug s rupom u sredini (rupa u krugu je identična veličini plastičnog ringića)



izrežite po vanjskom rubu, postavite ringić na mjesto gdje ste zacrtali unutarnju rupu i sad iscrtajte krug veći od ringića kao na slici (na krivoj strani)


iglom i koncem prošijte po nacrtanom rubu



povucite konac nakon što ste umetnuli ringić



ovako će izgledati: pogledajte na idućoj slici kako ćete višak tkanine debelom iglom "ušuškati" unutar gumbića



nježno pogurati višak unutra



zašijte koncem da zatvorite otvor



pogled s prednje strane



pogled sa strane



izrežite odgovarajući komad filca i kontrastnim koncem lijepo zašijte pozadinu



pomognite se primjerice kistom kako biste napravili malu omčicu



obradite omčicu sa 2-3 reda konca da bude čvrsta


na koncu s prave strane napravite lijepi unutarnju šav kako bi gumbić djelovao kao pravi!
READ MORE - Tutorial o izradi unikatnih gumbića!

Crafts - odličan blog!

srijeda, 27. siječnja 2010.

Dugo već nisam predstavljala domaće kreativce u svojim člancima, a danas sam se ponovo uvjerila kako skrivenih dragulja ima u velikom broju. Dozvolite mi da vam predstavim odličan blog koji obiluje fantastičnim tutorialima o raznim tehnikama. Pogledajte i naučite kakve sve lijepe stvari možete i sami napraviti slijedeći odlične upute s bloga crafts
READ MORE - Crafts - odličan blog!

Napravite stalak za ukrasne trake i vrpce!

utorak, 26. siječnja 2010.

"Wow"! Rekla sam na glas, a moje su me cure pogledale u čudu: "Mama, pa što se desilo??" Nasmijala sam se i Niki pokazala ovu fotkicu. Njen komentar? "WOOOW, pa i mi imamo ovakvu vješalicu"!! Eto, dokaz 1 da jabuka ne pada daleko od stabla i dokaz 2 da se najbolje stvari nalaze na dohvat ruke, samo ih treba prepoznati.



Bilo da se radi o papirnatim ukrasnim trakama ili satenskim i organza kolutima vrpci koje često skrivamo u vrećicama i ladicama (da ne spominjem kako ih je teško odmotati kada se upetljaju), ovo je definitivno odlična ideja.



Obična vješalica za par redova hlača i voila: Vaš novi stalak za kolute traka je spreman! Foto via thecottagehome



Praktično zar ne?

READ MORE - Napravite stalak za ukrasne trake i vrpce!

Hobbychic Valentine's SWAP!

Swapovi su odličan način upoznavanja bloggera i povezivanja s kreativcima širom svijeta. Stoga sam odlučila organizirati i svoj mali swap projekt, nadam se da ćete se odazvati u velikom broju. Pravila su vrlo jednostavna, a što me najviše veseli mogu sudjelovati aspolutno svi moji dragi čitatelji bez obzira gdje se nalazili. Ono što morate napraviti je slijedeće:

Kliknite na banner koji je danas postavljen na vrhu desne alatne trake i u obliku komentara se prijavite za SWAP. Prijave traju do 14.02. a izvlačenje će biti javno putem video zapisa (hvala Izzy na odličnoj ideji) već slijedeći dan. Tema je LJUBAV (a što drugo....). Dakle napravite nešto na zadanu temu u svojoj omiljenoj tehnici a dan nakon Valentinovog ćete saznati kome šaljete svoj mali dar. Nadam se da ćete se prijavljivati i s nestrpljenjem iščekivati ime svog "partnera". Ja se neću prijaviti komentarom ali sudjelujem svim srcem i jedva čekam vidjeti tko će me "zapasti". Budite kreativni, uživajte, volite se i neka i na vas prijeđe čarolija Valentinova!
READ MORE - Hobbychic Valentine's SWAP!

Embossing tutorial by NB Hobby&Art ft.Tea!

ponedjeljak, 25. siječnja 2010.

U subotu smo imali "staklenu" radionicu u NB Hobby&Art-u u Zagrebu, a po sličicama u prilogu možete vidjeti koje smo sve prekrasne stvari napravili koristeći konturne paste i boje za staklo (uz nezaobilazni glitter). Cijeli je dan bio izuzetno dinamičan obzirom da ste se u veeelikom broju odazvali našem pozivu da sudjelujete na danu otvorenih vrata. Marljivo sam cijelo vrijeme radila prezentacije raznih tehnika prema vašim željama i drago mi je što ste puno toga novoga naučili. Svi koji su došli imali su priliku u živo vidjeti neke od najnovijih arikala u ponudi kao i pretpremijernu najavu svih onih novih koji tek dolaze u idućih mjesec dana. Napravili smo i mali embossing tutorial - ove čarobne prahove koji se kada ih zagrijete pretvaraju u masu nalik na kristal, jednostavno morate obožavati! Barem što se mene tiče bila je to ljubav na prvi pogled!




Uzeli smo prazan metalni okvir za privjesak i kistom posipali embossing prah unutar njega



Ispod privjeska smo držali upaljač i gledali kako se za nekoliko sekundi embossing prah pretvorio u tekućinu!

Ova se tehnika može koristiti na mnoge načine, slijedeći ću tjedan posvetiti malo više pažnje ovom fantastičnom proizvodu i napraviti vam još nekoliko tutoriala kao i pripremiti vam razne primjere kako biste vidjeli za koje ga sve kreativne stvari možete iskoristiti.

Pogledajte naše prelijepe čaše oslikane tehnikom "patchwork na staklu".




READ MORE - Embossing tutorial by NB Hobby&Art ft.Tea!

Poklonite nešto u - čaši!



Odličan tutorial koji će vas naučiti kako od obične papirnate čaše koje najčešće koristimo za proslave i rođendane možete napraviti originalnu ambalažu/kutijicu u kojoj ćete dragoj osobi pokloniti neku sitnicu. Jeftino, super jednostavno za izradu i nadasve originalno i kreativno. Foto via zakkalife



Škarama odrežite gornji bijeli rub i okomito zarežite na 6-7 mjesta.


Svaki zarezani dio presavinite i njime preklopite slijedeći dok ne dođete do kraja. Kada je čaša potpuno zatvorena priljepite na vrh okruglu privjesnicu koju izrežite od malo tvrđeg papira i to cik-cak škarama. P.S. ne zaboravite prije ljepljenja nešto ubaciti u čašicu :))
READ MORE - Poklonite nešto u - čaši!

Jastučić za pribadače - DIY!

nedjelja, 24. siječnja 2010.



Među mojim prvim postovima (i odlukama) ove godine našla se i izjava kako ću se pokušati sprijateljiti sa svojom šivaćom mašinom i napokon joj posvetiti malo više pažnje. Dakle, mašina je podmazana, materijali probrani (za početak sam samo izbacila razne stvari iz ormara koje odavno ne nosim, pokušat ću vježbati na njima) a došlo je vrijeme i za neke kreativne pripreme. Naime, prije nego li što krenem, mislila sam da bi bilo pametno pripremiti neki stalkić za ukrasne pribadače bez kojih je krojenje i šivanje nezamislivo. Pogled na praznu limenkicu instant kave bio je dovoljan da se odlučim napraviti svoj novi jastučić za igle i podijelim s vama trenutke njegovog stvaranja. Sve je bilo gotovo za manje od 20 minuta, a iskorišteni su ostaci tkanina, pailetta i jedna zgodna salvetica. Nije teško, svakako pokušajte i razveselite svoju kutiju sa šivaćim priborom jednom ovakvom ljepoticom.



Posljednju šalicu ove fine kavice sam popila jutros



Obojala sam je bijelim akrilom u 2 sloja i napravila decoupage



Vrućim ljepilom sam aplicirala red pailetta uz gornji rub i po red srebrnih perlica uz gornji i donji rub limenke



Voila! Limenku sam napunila mekanom spužvom koju sam omotala u jedan zgodan pamučni materijal i po rubovima također vrućim ljepilom aplicirala cvijetove i male ružice. Iglice su popikane i spremne za moje šivaće pothvate koji slijede :)


READ MORE - Jastučić za pribadače - DIY!

Radionica shabby - izrada satova!



U petak smo u Vrbovcu imali odličnu radionicu na kojoj smo radili shabby chic satove na drvenim pločama. Radovi su ispali fantastično kao što možete vidjeti na slikama, polaznici su bili oduševljeni, svi su kući ponijeli i još po jednu shemu kako bi i sami napravili po koji primjerak. Na ovoj smo radionici u praksi primjenili savjet koji sam dala Mariji iz Zadra kada me pitala kako bi mogla rimske brojke napraviti da djeluju izdignuto s podloge. Taj članak možete pročitati ovdje a ja vam još jednom ponavljam postupak izrade:

1. Isprintala sam shemu sata s rimskim brojkama prilagodivši dimenzije drvenoj ploči na kojoj smo radili (25x30cm).
2. Preko indigo papira smo olovkom iscrtali konture brojaka.
3. Konturnom pastom za staklo (NB Hobby&Art-20ml/18,47kn) smo iscrtali znamenke.
4. Kada su se posušile cijeli smo sat obojali u bijelu boju a rubove u tamno sivu.
5. Svijećom smo premazali sive rubove i još jednom cijelu površinu obojali bijelom bojom.
6. Finim brusnim papirom u kocki smo nježno uklonili boju s rubova kako bismo izvukli donju sivu boju, a vosak nam je pomogao da to učinimo laganim potezima brusnim papirom
7. Napravljen je decoupage a na pojedinim mjestima smo se poigrali i šablonama u koje smo spužvicom lagano utapkavali boju.
8. Na sredini svake ploče je bila unaprijed pripremljena rupica u koju se sa stražnje strane montirao satni mehanizam!




Svima vama koji poželite i sami napraviti ovakav sat, poklanjam shemu brojčanika koji smo i mi koristili! Have fun!



READ MORE - Radionica shabby - izrada satova!

 
 
 

Label

Label

Labels