Originalne zidne mape - spremalice!

četvrtak, 10. prosinca 2009.

Teško bih se sama dosjetila ovako efektne i poprilično jednostavne ideje za pohranu recepata, letaka i ostalih papirnatih "čuvalica"da nisam slučajno naletjela na ovaj odličan tutorial. Pronašla sam ga na gingerbreadsnowflakes a foto-strip vrlo vjerno prikazuje korake izrade, mislim da će vam sve biti jasno na prvi pogled. Vrijedi pokušati, jer repromaterijal za izradu ovih originalnih i praktičnih zidnih mapa ionako gotovo svi imate kod kuće! Zabavimo se zajedno i napravimo ovakve mapice! Osim za kuhinju, možemo i klincima napraviti nešto slično za dječju sobu, sam Bog zna da su one najčešće zatrpane raznim papirićima, knjižicama i crtežima.





Pronađite neku staru i odbačenu knjigu. Iščupajte sve listove pa skalperom nježno razdvojite korice same knjige, ali samo iznutra (budite pažljivi da ne odrežete cijelu knjigu na pola)






Kada napravite ovaj dio, knjiga bi trebala izgledati otprilike ovako!






Uzmite običan bijeli papir i iskrojite "sredinu" knjige, kako biste sakrili ružnu rupu koju ste maloprije napravili :):):) Na ovom djelu će ležati papirići pa iako je iznutra i ne vidi se, neka bude lijepo i uredno!







Na prednjicu svog kartona zalijepite neku zgodnu sličicu, ovisno u kojoj se prostoriji nalazi i koju ćete joj namjenu odrediti. Ova s kavom i kolačima je odlična za kuhinju!






Ovo je otprilike sav materijal koji vam je potreban za nastavak! Konac za goblene u boji, slatki gumbići i igla za šivanje.







Iglicom probušite karton i našijte jedan gumbić. S donje strane našijte drugi i ostavite dovoljno konca kako bi mapa mogla biti rastvorena.Koliko je dug konac toliko će stvari stati u nju.



Ovako će izgledati mapa dok stoji naopako na stolu. Primjetili ste crnu satensku vrpcu? Hm, ona nam je potrebna ukoliko želimo umjesto gumbićima i koncem dodatno osnažiti bočni rastvor kako nam papirići ne bi ispadali sa strane. Odrežite koliko je potrebno i vrućim ljepilom ili moment ljepilo je pričvrstite s unutarnje strane.




I na koncu, kako je objesiti? Čavlić na zid, čvrstu štipaljku za papir na stražnji dio mape i jednostavno objesite! Nije teško zar ne? Meni se jaaaaako sviđaju ove mapice!

1 komentari:

Nasmijano nebo kaže...

i ja već dugo snimam ove mape na Gingerbreadu i mislim si kako bi ih bilo cool napraviti i imati kraj radnog stola. mislim da i budem...

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels