Napravite šal od čipke!

četvrtak, 31. prosinca 2009.

Jedna od mojih novogodišnjih odluka je svakako ona da se napokon primim posla i svojoj šivaćoj mašini posvetim pažnju kakvu i zaslužuje. Naime, već dugo vremena je gledam, gleda i ona mene, ali nikako da se nađemo na istoj valnoj duljini. No, pregledavajući internet i pronalazeći prekrasne i jednostavne prijedloge za izradu raznih sitnica, odlučila sam napokon s njom prijeći na "ti" i družiti se s početkom Nove godine. Dakle, ovaj je post namjenjen mojoj voljenoj mašini, a i svima vama koji će prepoznati ovaj modni "must" i napraviti ga. Dajem si u zadatak napraviti ovakav divan vintage detalj do proljeća, tako mi mašina i Bog pomogli! Foto via rufflesandstuff



Nabavite različitu čipku u traci na metre (ne preširoku). Podloga na koju ćete šivati neka bude neka fina svila ili mekani baršun.



Baršun iskrojite, porubite i na njega pribadačama "zaheftajte" svoju čipku u traci. To napravite na krivoj strani baršuna tako da ona glatka zapravo budu leđa od šala. Preštepajte trakicu po trakicu i voila - proljetni romantični šal je tu!

1 komentari:

Tanema kaže...

šal je prekrasan! jedva čekam da se ti i tvoja mašina sljubite! kakve ćete samo čarolije proizvesti....

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels