Ormar iz bajke - tutorial!

četvrtak, 12. studenoga 2009.



Nakon više od 12 sati rada, malo po malo stvarao se ovaj bajkoviti ormar za moju dragu klijenticu po narudžbi. Rekla mi je samo neka bude čaroban, liličast, elegantan i s "french" duhom. Da li sam uspjela procjenite sami, a ja jedva čekam vidjeti njezin osmjeh kada joj ga večeras dostavimo. Moram napomenuti kako vrata još uvijek nisu montirana i da se ručkice trebaju počistiti od boje, no sve su faze poslikane za ovaj tutorial, a konačnu fotografiju ćemo napraviti u prostoru klijentice (spavaća soba) kada ga postavimo. Uživajte!



Krenimo redom: Ovako je ormar izgledao još prije samo par dana, jako dobro očuvan, divan starinski dvokrilni ormar s policama i ladicom koja se ne vidi na ovoj slici jer se u tom trenutku nalazila na "dubinskom čišćenju" (mlaka voda, sapunica, mekana četka i udri tuci po starom sloju prljavštine :)



Nakon sušenja, ladica je spremna za osnovni premaz bijelim akrilom



Od pribora i alata sam koristila bijelu i ljubičastu akrilnu boju, zlatnu boju u spray-u (visoki sjaj), metar, čekić, nekoliko odvijača, brusni papir i vaser vagu (libelu) P.S. ovo je jedna od mojih polica s bojama u radioni koju sam "posložila" radi snimanja, bila je ovo idealna prilika da malo uvedem reda među policama i kutijama s alatom :):)




Krenula sam s zlatom na vanjskim ukrasnim lajsnama a kada se zlato posušilo slijedio je bijeli akril. Zlatno se još nalazi na gornjoj lajsni fronte (prednjice) ormara i na gornjoj i donjoj lajsni između kojih se nalazi rupa za ladicu kako bi se ona vizualno istaknula. Kasnije sam ljubičastom i rozom bojom radila pittorico oko decoupagea koji je rađen s rižinim papirom.



Posebnu pažnju posvetila sam otvorima u vratima gdje su se u originalu nalazila obična stakla. Ona su izvađena a na njihovo je mjesto postavljena čipka. Koristila sam se vrućim ljepilom kako bih čipku koja je izrezana na mjeru aplicirala u udlage. Prije ljepljenja, na čipku su također vrućim silikom zalijepljeni i mali listići, perlice, ružice i trakice od zlatne žice kako bih postigla taj toliko željeni "bajkoviti" dojam.




Ovako vrata izgledaju u konačnici, na drvo je nanešen i decoupage.



Iz nekoliko rižinih papira su rezuckani cvjetići i razni drugi motivi, ladica je bila posebno zahtjevna, pogledajte kako je ispala.



Ovdje možete vidjeti kako se fino uklopila između dvije zlatne lajsne.



Ovako nekako će djelovati vrata kad ih večeras spojimo (sada se nalaze na podu). Kao što sam obećala, slike iz inerijera dolaze nešto kasnije. Uf, izmučio me ovaj ormar ali sam jako zadovoljna krajnjim rezultatom, mislim da sada nekoliko dana neću ni pogledati kist i boju..... da se malo odmorim :):):)












12 komentari:

Leptir kaže...

Prekrasno! Svaka čast.

Nasmijano nebo kaže...

e stvarno si se naradila... ali ono što si napravila je mrak!!! čipka, zlato, ružice - stvarno prava romantika. jako lijepo izgleda. a sada me zanima i kako će se uklopiti u interijer...

tea,ovo me oduševilo!! pa ormar je prekrasan!!!!!!!!! stvarno nemam riječi!! predivno!!!

hali kaže...

Prekrasno, res kot iz pravljice!

bensedin art kaže...

Ovo je predivno! Mislim da će i vlasnica biti oduševljena!

Ivana kaže...

Toliko ideja na samo jednom primjerku, a rezultat - fantazija. Zavidim vlasnici.

jasna kaže...

Ova stranica je jedna od prvih na koje idem kad upalim komp.Stvarno sam oduševljena,pregledala sam svu arhivu i toliko ima prekrasnih stvari da se iskreno divim tolikoj kreativnosti.

Tanema kaže...

ma uopće nisam sumnjala u tebe! Znala sam da će biti fenomenalan, samo nisam znala u kojem smjeru ćeš ići!prava bajka! Najviše mi se sviđa to što se može uklopiti i u dječju sobu i u djevojačku, ali i u obiteljski dom kao fascinantno umjetničko djelo! obavila si odličan posao i vrijedilo je svake sekunde rada! Svaka čast!

monika kaže...

cure su već sve rekle, a ja sam još uvijek bez riječi!! :D

lindolina kaže...

Ormar je zaista kao iz bajke. Ne znam koji je ovo put da gledam fotografije. Gledam i divim se! Svaka čast!

bjonda kaže...

super, prekrasno! daj nam još ovakvih tutorijala, draga tea!!!

Sanja kaže...

Savršeno si dočarala bajkovitost ormara, a posebno mi se sviđa dio s čipkom i zlatna boja :)))

Objavi komentar

 
 
 

Label

Label

Labels