Phoenix, fimo masa i trik s uzorkom!

srijeda, 30. rujna 2009.


Vrijedna Phoenix iz Sarajeva je na svom blogu prezentirala mini tutorial o privjesku od fimo mase, s odličnim printom kojeg je dobila na način da....... ma, najbolje da je doslovce citiram....

"A ideja za ovaj privjesak je nastala gledajući u gravuru na jednoj staroj kristalnoj zdjeli. Odmah mi je palo na pamet da bih sa zdjele mogla fino da skinem otisak. I to sam uradila, a poslije pečenja, brušenja,bojenja crnom akrilnom bojom, pa skidanje te boje sa nekih djelova, lakirala sam lakom Carioca Art/Deco glossy...Odličan je...nakon sat vremena sušenja već je predmet za upotrebu."

Izuzetno jednostavan štos, a sudeći prema slikici i više nego uspješan i primjenjiv. Bravo Phoenix, razveseli nas još kojim ovako originalnim trikom!

READ MORE - Phoenix, fimo masa i trik s uzorkom!

Pobjednica natječaja za najbolji tutorial!

S velikim zadovoljstvom vas obavještavam da je na natječaju za najbolji tutorial o izradi nakita pobjedila GORDANA SEKULIĆ ŠTIVČEVIĆ. Draga Goga, čitatelji HS bloga su ti poklonili najviše glasova, stoga si zasluženo odnijela prvu nagradu - poklon bon u vrijednosti 200,00kn koji možeš potrošiti u trgovini hobby materijalom NB Hobby&Art. Nadam se da ćeš se opskrbiti novim perlicama i ostalim priborom i nastaviti raditi lijepe ogrlice.


READ MORE - Pobjednica natječaja za najbolji tutorial!

Čipkaste zdjelice - košarice!

utorak, 29. rujna 2009.


Hm, čipka.... kako je još iskoristiti? Pogledajte ove prekrasne čipkaste zdjelice, zar nisu divne? potreban vam je komad čipke, zdjela i štirka. Najbolje je koristiti već gotove okrugle tabletiće jer imaju lijepo izrađen rub i savršen oblik. Prema njemu odaberite neku zdjelu koja odgovara njegovom promjeru. Okrenite zdjelu naopako (da otvor bude na stolu) i prebacite čipku preko nje. Sada nježno i zdjelu i čipku dignite da zdjela sjedi na stolu u prirodnom položaju - dno na stolu, a vrhove čipke poravnajte preko ruba i pričvrstite štipaljkama za rublje. Natopite cijelu priču štirkom i čekajte. Kada se osuši, uklonite štipaljke i dobit ćete preslatke zdjele - košare za spremanje raznih sitnica, nakita i sl...
READ MORE - Čipkaste zdjelice - košarice!

Napokon u novom ruhu!

Svima koji su danas dolazili na HS blog još se jednom ispričavam radi poteškoća pri učitavanju, no moj je novi layout napokon priveden kraju. Nadam se da vam se sviđa ovaj redizajnirani look. Glavni razlog njegove izmjene jest činjenica da sam vam pripremila puno informacija, akcija, natječaja i raznih obavijesti, a sve biste to teško pratili na šarenim podlogama i sa jednom bočnom trakom. Stoga uživajte u proširenom izdanju koje će nadam se, biti jednostavnije za praćenje ali ništa manje zanimljivo nego prije. Iako sam obećala kako ću prva početi puniti post namijenjen razmjeni salveta, Lucija me pretekla i poslala prvih 6 komada. Pogledajte što vam nudi klikom na banner s lijeve strane RAZMJENA SALVETA.
READ MORE - Napokon u novom ruhu!

Razmjena salveta!

ponedjeljak, 28. rujna 2009.


Vidim po vašim komentarima i mailovima koje primam kako vam je nekako decoupage najdraži i najzanimljiviji. Dakako, to je i osnova svih kreativnih tehnika koje predstavljam na ovom blogu. On se naravno može nadopunjavati i kombinirati s mnoštvom ostalih, ali nekako se postavio kao polazna točka od koje se kretivni radovi dalje razvijaju. Stoga sam odlučila pomoći vam u potrazi za novim motivima, jer netko možda ima nekoliko komada viška upravo one salvete za kojom netko drugi bezuspješno traga već danima.

Klikom na banner koji je večeras postavljen, dolazite na poseban post u kojem ću postavljati slikice salveta koje nudite za razmjenu a koje vas molim da mi pošaljete mailom. Ispod svake slikice će biti e-mail osobe koja ih nudi.

Kontaktirajte se međusobno i razmjenjujte do mile volje!! Spomenuti post je još uvijek prazan a nadam se da ćete ga svojim mailovima ubrzo početi puniti i tako razveseliti mnoge decoupageljupce! Ja ću sutra tijekom dana postaviti svojih nekoliko "duplića" da probijem led, stoga FOLLOW ME!

READ MORE - Razmjena salveta!

Napravite disco kuglu!

nedjelja, 27. rujna 2009.


Ah, disco kugle....vraćaju me u 80-te kada sam s prijateljicama subotom odlazila u klubove i plesala do jutra. Ova izvrsna ideja o recikliranju starih CD-a i izradi disco kugli je nešto što MORATE isprobati, upotrijebite manje stiropor kugle za bor, ili napravite jednu veeeeliku i postavite je negdje kao ukras i podsjetnik na tinejdžerske dane :) Foto via ehow.
1. Oštrim škarama izrežite kockice od starih CD-a 2. Pištoljem za vruće ljepilo zalijepite svaku pločicu na stiropor kuglu 3. Istim postupkom možete ukrasiti i okvir za slikicu, kutijice, ramu ogledala, bilo koji detalj, a po želji možete rezati i male trakice ili trokutiće
READ MORE - Napravite disco kuglu!

Vaši radovi - Nives iz Zagreba

subota, 26. rujna 2009.


Željela bih se zahvaliti Nives koja je prva probila led i poslala mi fotke ormarića u kupaoni od iverala koji je sama uredila tehnikom decoupage. I ne samo to, obojala ih je u bijelu boju prije ukrašavanja, što najbolje potvrđuje moju teoriju kako se od iverala zaista može napraviti malo remek djelo, bez obzira što ga mnogi zoabilaze u širokom krugu. Upravo njegove jednostavne i ravne linije idealne su za bojanje i dodatno oplemenjivanje raznim tehnikama. Na prvoj slici možete vidjeti kako se na ormariću još uvijek nalaze originalne ručkice, koje će Nives čim stigne zamijeniti novima, kakve je već nabavila za donje ladice ormarića prikazanog na drugoj slici. Ove šarmantne starinske "gumbiće" nabavila je u Bakinoj škrinji Ove prekrasne plavo-bijele salvete jedne su od meni najdražih, a možete ih nabaviti i u bordo-bijeloj varijanti. I jedna i druga izgledaju vrlo atraktivno i otmjeno. Bravo Nives, čista petica za ideju, trud i izvedbu!







Nives je koristila slijedeće premaze prilikom bojanja ormarića:

READ MORE - Vaši radovi - Nives iz Zagreba

Mini stalak za muffine

Uživajte u ovoj minijaturnoj cheap and chic ideji via zakkalife Jedna mala staklena zdjelica, jedan mali porculanski tanjurić, što manje to bolje! Dovoljno da se na vrh postavi mali muffin ili neki drugi kolačić. Prije nekoliko tjedana sam vam poklonila papirnate haljinice za ovakve kolačiće, ukoliko ste ih propustili, možete ih pogledati i isprintati ovdje

Bon apetit!
READ MORE - Mini stalak za muffine

Kako napraviti ružu od lišća

petak, 25. rujna 2009.

Jesen nam je zakucala na vrata, iako se po toplim, gotovo ljetnim temperaturama to ne bi dalo naslutiti. Mnogi listovi već šuškaju pod nogama, a upravo se o njima radi u današnjem postu. Pronašla sam čaroban korak-po-korak tutorial o izradi malih ružica od otpalog jesenkog lišća via i-do-it-yourself . Nadam se da moj blog prati i pokoja teta iz vrtića, jer čini mi se da je ovo upravo idealna zabava za male vrijedne ručice, sigurna sam da bi klinci bili oduševljeni.

Skupljajte, savijajte, omotavajte, lijepite..... volimo jesen!!!!!!
READ MORE - Kako napraviti ružu od lišća

Odaberite najbolji tutorial na temu - nakit

Dragi moji, kako sam i obećala došlo je vrijeme da vam prezentiram 3 najbolja tutoriala o izradi nakita koje ste mi slali. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali, i ne budite žalosni ukoliko upravo vaš tutorial nije odabran, no to je isključivo zato jer su kvalitete nekih fotkica bile dosta loše, a javno vas sve pohvaljujem jer bilo je zaista jako jako lijepih radova. Tijekom večeri postavit ću i malu anketu u kojoj će svi čitatelji glasovati za jedan od tri ponuđena, i to do četvrtka 01.listopada.

Pobjednica će na poklon dobiti hobbychic bon u
vrijednosti 200,00kn koji će moći
potrošiti u trgovini NB Hobby&Art u Zagrebu!

TAMARA (Korčula)
Moram priznati da sam se iznenadila kad sam od Tamare dobila ovaj divan mali tutorial o izradi perlica od papira. Nisam mogla vjerovati da papirnate perlice izgledaju ovako štosno! Vrlo je jednostavno, nosivo i može se napraviti od bilo kojeg papira, ukrasnog, omotnog, tapeta, ma svega..... Pogledajte kako to izgleda u slikama:



1. Bilo kakav papir narezati na trokutiće
2. Prstima rolati od debljeg djela prema vrhu
3. Vrh zalijepiti ljepilom za papir i pustiti da se osuši
4. Gotove rolice nanizane na običan flaks izledaju otprilike ovako....

ANTONIA (Zagreb
)
Tonka (buduća mama) me razveselila svojim filcanim kuglicama. Na žalost nije nam poslala slikicu gotove ogrlice, ali odlučila sam pokazati vam i njen tutorial jer ćete vidjeti kako napraviti ove medene kuglice, a nizati ih možete kako god želite..... na flaks, žicu, konac...



1. Od komada vune za filcanje uzeti komadić
2. Zarolati ga među prstima
3. Dobivenu kuglicu namočiti u toploj vodi sa sapunicom
4. Oblikovati je dlanovima i pri tome nježno cijediti
5. Kad se kuglica osuši i malo stvrdne - spremna je za nizanje

GORDANA (Zagreb
)
Ove divne drvene kuglice naučila nas je nizati Gordana. Vrlo detaljno je objasnila postupak, nadam se da će vam pomoći u izradi ovakvih višerednih ogrlica. Odrežite tri komada špage dužine 1.2 metra, te napravite dva čvora od svih niti zajedno. Prvi čvor neka bude 10 cm od kraja špage. Na jednu nit stavite manju kuglicu te napravite čvor od sve tri niti.Nastaviti nizati perlice na svaku nit i između vežite čvorove. Prema sredini koristite sve veće perlice. Nakon što ste prošli sredinu ogrlice pratite simetriju i nižite sve sitnije perlice. Na kraju svežite sve niti u čvor. Možete kombinirati više ogrlica kako biste postigli bogatiji izgled i dobili redove ili nizove.



READ MORE - Odaberite najbolji tutorial na temu - nakit

 
 
 

Label

Label

Labels